Çakıcı: Zenginden kesip fakire vereceğiz

ads ads ads ads
23/11/2017

ads
Çakıcı: Zenginden kesip fakire vereceğiz

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkede sosyal adaletsizlik olduğunu savunarak, “Bu ülkede üç beş aile zenginliklerine daha da zenginlik katarken, Kıbrıs Türk halkının büyük bir çoğunluğu yoksulluk veya açlık sınırında altında yaşamaya çalışıyor” dedi.

Çakıcı, yaptığı yazılı açıklamada, gelir dağılımındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak için yola çıktılarını belirterek, 9 milyon TL elektrik borcunu ödemeyen büyük şirketlere herhangi bir yaptırım yapılmazken; esnaf, köylü, işçinin 300 TL elektrik borcu nedeniyle elektriğinin kesildiğini savundu.

TKP Yeni Güçler’e her taraftan bir saldırı olduğunu da söyleyen Çakıcı, hükümete gediklerinde faiz yasasının bir an önce uygulanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını, anaparanın en fazla iki katı kadar faiz uygulanmasını hayata geçireceklerini söyledi.

Çakıcı, şunları dile getirdi:

“Bu faizlerden yıllarca insanımızın kanını emen tefeci ve bankalar, bu söylemlerimizden canları sıkılıyor. Biz bunların partisi değiliz ve bunlar bizden korkuyorlar. Çiftçilikte zenginlikte sınırı getireceğimizi söylüyorum. Küçük orta hayvancıyı çiftçiyi koruyacağımı söylüyorum. Zenginden kesip onlara vereceğimi söylüyorum. Birkaç tane köy ağasının canı sıkılıyor. Vergi reformu gelecek diyoruz,  ömür boyu vergi muafiyeti alanlardan artık vergi alacağımızı söylüyoruz. Bazı zengin ailenin canı sıkılıyor.” 

“Bir küçük muayenehanesi olan, yanında 4-5 kişi çalıştıran ben Mehmet Çakıcı eğer vergi sıralamasında 136. sırada iken; gazinoları, otelleri, yatları, katları olan kişilerin isimlerini vergi sıralamasında bile göremezsek burada ciddi bir sorun var demektir” diyen Çakıcı, “Böyle bir düzen, böyle bir yapı olamaz, biz bunu doğru bulmuyor ve kabul de etmiyoruz. Bu ülkede vergisini düzenli ödeyen birçok iş insanımız da var. Bu iş insanları da ülkede adalet istiyorsa, rüşvetle iş yapmak istemiyorsa, hukuk düzeni istiyorsa biz sizin de partiniziz” ifadelerini kullandı.

23/11/2017 17:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mehmet çakıcı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.