Cameron: İkinci bir referandum olmayacak

ads ads ads ads
28/06/2016

ads
Cameron: İkinci bir referandum olmayacak

AB'den ayrılma kararının ardından istifa kararı alan İngiltere Başbakanı David Cameron, 3 milyonu aşkın imza toplanmasına rağmen ikinci bir referandum yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre İngiliz Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda, AB referandumunun sonucuna dair tartışmada konuşan İngiltere Başbakanı Cameron, İngiltere’yi bundan sonra zorlu bir sürecin beklediğini kaydederek şunları söyledi: "Kabinenin de bu sabah karar verdiği üzere, referandum sonucu kabul edilmeli ve bu kararı en iyi şekilde uygulama süreci başlamalıdır. Aynı zamanda ülkemizi bir araya getirmek için asli bir sorumluluğumuz var."

‘NEFRET SUÇLARI KABUL EDİLEMEZ’

Referandum sonucunun ardından, Londra'daki Polonyalılar Toplum Merkezi’ne yapılan saldırı ile ülkedeki azınlıklara yönelik sözlü tacizlerin kabul edilemez olduğunu belirten Cameron, İngiltere’de yaşayan AB vatandaşları ile AB ülkelerinde yaşayan İngiliz vatandaşlarının durumlarında ani değişiklikler olmayacağını ifade etti.

‘ÖNCE AB İLE İLİŞKİ ŞEKLİMİZİ BELİRLEMEMİZ GEREK’

Başbakanlık bünyesinde yeni AB birimi oluşturulacağını açıklayan Cameron, bugün AB Konseyi toplantısına katılacağını aktararak, "Son günlerde Merkel, Hollanda ve bir dizi Avrupalı yetkiliyle görüştüm. Müzakerelere hazırlık yapılması gerektiğini ele aldık ama özellikle de İngiliz Hükümetinin 50. maddeyi bu aşamada devreye sokmayacağını konuştuk. Çünkü bunu yapmadan önce, AB ile ilişki şeklimizi belirlememiz gerekiyor. Buna da bir sonraki başbakan ve kabine karar verecektir" diye konuştu.

Başbakan, Birleşik Krallık içerisindeki İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda özerk yönetimlerinin de AB ile yürütülecek müzakere sürecinde yer alacaklarını belirtti.

‘İSTİFAMI GERİ ÇEKMEYECEĞİM’

İngiltere'nin AB'den ayrılırken sırtını Avrupa'ya ya da dünyanın geri kalanına dönmemesi gerektiğinin altını çizen David Cameron, istifa kararını geri çekmeyeceğini dile getirdi. Cameron geçen haftaki referandum sonucunun ardından, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin sonbaharda yapılacak kongresinde görevinden ayrılacağını açıklamıştı. 

28/06/2016 14:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, David Cameron, Avrupa
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.