Cami önü oto galeri

ads ads ads ads
30/07/2014

ads
Cami önü oto galeri

Gazimağusa’da Osman Fazıl Polatpaşa Cami önünde satılığa çıkarılan araçlar galericileri isyan ettirdi. Galericiler adına Havadis’e konuşan Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB) Başkanı Fırat Serhat yetkililere seslendi:

Gazimağusa’da Osman Fazıl Polatpaşa Cami önünde çok sayıda araç satılığa çıkarılıyor. İkinci el araçlar için vergi ödeyen galericiler ise durumdan oldukça şikayetçi. Gazimağusa’da faaliyet gösteren oto galericiler adına konuşan MASİB Başkanı Fırat Serhat yetkililere seslenerek bu duruma bir çözüm bulunmasını talep etti.

“Belediye önlem almalı”

Sektörün zor dönemler geçirdiğine dikkat çeken MASİB Başkanı Fırat Serhat, galericilerden konu ile ilgili sık sık şikayetler geldiğini söyledi. Galericilerin hem ikinci el araç ruhsatı ödediğini hem de tüm vergilerini ödeyerek işlerini devam ettirdiklerini söyleyen Serhat, cami önünü galeri gibi kullanarak araçlarını satmaya çalışanlar için belediyenin önlem almasını talep etti. Satılık araçların cami önde boylu boyunca sıralanmasının Gazimağusa’nın en işlek olan bölgesinde hoş bir görüntü olmadığını söyleyen Serhat, galericilikten para kazanan vatandaşların da işlerini engellediğini söyledi.

“Galericilikte kar kalmadı”

Geçmiş yıllarda galericiliğin iyi kar sağladığını belirten Fırat Serhat, son yıllarda yükselen döviz nedeni ile vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirtti. Serhat, vatandaşın araçlarını galeriler yerine elden daha yüksek miktara satmak amacı ile ya internet üzerinden ya da böyle boş arazilerde sergileyerek satmaya çalıştığını bununda işleri kötü etkilediğini ifade etti. 

Kaynak: Havadis

30/07/2014 13:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cami
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.