Çamlıbel’deki Yangında Soğutma Çalışmaları Sürüyor

ads ads ads ads
26/07/2016

ads
Çamlıbel’deki Yangında Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Çamlıbel bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece 23.30 sıralarında kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Soğutma çalışmalarına Türkiye’den gelen yangın söndürme uçağı da katıldı. Uçak, yanan bölgede 4 sorti yaparak su püskürttü.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu. Fırat, dün saat 18.20 sıralarında 66 bin voltluk trafonun aşırı ısınmasından kaynaklı bir yangın meydana geldiğini ve Koruçam tepe gözetleme evinden durumun fark edilerek 18.25’te müdahale edildiğini söyledi.

100 DÖNÜM… 13 BİN 300 AĞAÇ YANDI

Akşam saatlerinde KIB-TEK’in trafoya müdahalesiyle elektriğin kesildiğini ve söndürme çalışmalarının hızlandırıldığını belirten Fırat, buna karşın 100 dönüm (13.3 hektar) alanın 13 bin 300 adet 25 yıllık ağacın yandığını belirtti.

İtfaiye, Orman Dairesi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma ile kısa sürede bir kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Fırat, saat 23.30 sıralarında söndürülen yangında sabaha kadar soğutma çalışmalarının sürdüğünü gün ışığının ağarmasıyla rüzgarın yön değiştirmesi sonucu bazı bölgelerde yeniden küçük alevlenmeler meydana geldiğini söyledi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA TÜRKİYE’DEN UÇAK DESTEĞİ

Bu sebeple soğutma çalışmalarının birkaç günlük süreye yayılacağını belirten Fırat, bu sabah bakanlık nezdinde girişimlerle Türkiye’den gelen yangın söndürme uçağının gerekli izinler alındıktan sonra 08.19’dan itibaren yangın söndürme maksatlı olarak 4 sorti yaptığını kaydetti.

Soğutma çalışmalarının halen devam ettiğini belirten Fırat, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında katkıda bulunan Orman Dairesi, İtfaiye Polis, Sivil Savunma, Barış Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bölge sakinlerine, ayrıca yangından dolayı sağlık sorunları yaşayan kişilere müdahalede bulunan 112 Acil Servis ve Girne Dr. Akçiçek Hastanesi personeline teşekkür etti.

Fırat, “Dün akşamdan beri buradayız üzüldük, ciğerimiz yandı fakat şimdiye kadar herhangi bir yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici” şeklinde konuştu. 

26/07/2016 14:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çamlıbel, yangın
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.