'Çarşı'ya müebbet talebi

ads ads ads ads
08/09/2014

ads
'Çarşı'ya müebbet talebi

İstanbul'da Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan Çarşı grubu üyesi 35 kişi için müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklar darbeye teşebbüsle suçlanıyor.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Çarşı grubuna yönelik iddianame kabul edildi ve dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı 38 sayfalık iddianameye göre Çarşı grubu; silahlı örgüt ve amacı hükümeti devirmek.

İddianamede, Çarşı grubu liderleri Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergeç'in de aralarında bulunduğu 35 sanığın, Çarşı grubu kitlesini örgütlediği ileri sürülüyor.Sanıkların asıl amacının ağaçların kesilmesini engellemek değil, hükümeti yıkmak olduğu öne sürülüyor. Delil olarak ise sosyal medyadaki yazışmaları ve bazı telefon görüşmeleri gösteriliyor.

İddianamede 'Arap Baharı'na da atıf var. Yabancı gazetecilerin gösterileri görüntülemesi sağlanarak, Arap Baharı imajı oluşturulmaya çalışıldığı ve bu yolla hükümetin devrilmesinin planladığı iddia ediliyor.

35 kişi için, darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt kurmak suçundan müebbet hapis isteniyor İddianamede, örgütün yapısı, silahlarının neler olduğuna ilişkin ise bir bilgi yer almıyor.

08/09/2014 15:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gezi parkı, çarşı, dava, sanık, haber türkiye, haber türkiye"
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.