Çavuşoğlu: DAÜ'de derhal münhal ilan edilmeli

ads ads ads ads
20/11/2014

ads
Çavuşoğlu: DAÜ'de derhal münhal ilan edilmeli

 UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, DAÜ’de derhal münhal ilan edilerek yeni rektör seçimi prosedürünün başlatılması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, kimsenin “yasa değişmeden rektör atamam” deme lüksü olmadığını da belirtti.

Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda “hükümetin genel durumu” konulu konuşmasında ülkedeki sorunları sıraladı, çeşitli örnekler verdi ve hükümetin, programındaki tek bir hedefi bile yakalamadığını savundu.

Çavuşoğlu, elektrik fiyatlarının dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığını, GSM ücretlerinin de el yaktığını söyledi.

Kendi hükümetleri döneminde alınan doğru kararlarla yüksek öğrenimde 70 bin öğrenci hedefine ulaşıldığını belirten Çavuşoğlu, artık 100 bin hedefine ulaşılabileceğini ama şimdi ülkenin ve Gazimağusa’nın lokomotifi olan bir üniversitenin heba edildiğini; herkesin de sessiz kaldığını savundu.

Nazım Çavuşoğlu, “DAÜ Yasası değişmeden bu iş olmaz” denilmesini eleştirerek “Kardeşim sen rektörün süresi dolmadan yasanı değişseydin. Değişmediysen de yasanın gereğini yap” diye konuştu.

Kimsenin “DAÜ Yasası değişmeden rektör atamam” deme lüksü bulunmadığını, bunun yanlış ve hastalıklı bir zihniyet olduğunu belirten Çavuşoğlu, hükümet ile Elektrik Kurumu arasında yakıt cinsi konusundaki açıklamaların da ciddiyetsizlik göstergesi olduğunu savundu.

Nazım Çavuşoğlu, bugün gazetelerde “DAÜ rektörsüz” başlığıyla haberler çıktığına dikkat çekerek, “DAÜ’de bu anomalilere vesile olmaya kimin hakkı var?” diye sordu.

DAÜ VYK’nın hükümetten aldığı talimatı uyguladığını savunan Çavuşoğlu, üniversitenin geleceğinin egolara teslim edilemeyeceğini belirtti.

“DERHAL MÜNHAL İLAN EDİLEREK YENİ REKTÖR SEÇİMİ PROSEDÜRÜ BAŞLATILSIN”

Çavuşoğlu, DAÜ’de derhal münhal ilan edilerek rektör adaylarının ortaya çıkmasının ve Senato’nun yeni rektörün mevcut yasaya göre seçilmesinin lokomotif sektör üniversitelere zarar vermemek için kaçınılmaz bir tavır olacağını söyledi.

Üniversitelerin tartışmalardan çıkabilmesinin yolunun, yeni rektör seçim prosedürünün başlatılması olduğunu ifade eden Nazım Çavuşoğlu, “Sorumluluk, devlet adamlığı bunu gerektirir” diye konuştu.

20/11/2014 16:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nazım Çavuşoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.