Cep'teki mikrop yatağa düşürüyor

ads ads ads ads
03/05/2015

ads
Cep'teki mikrop yatağa düşürüyor

ABD’de yapılan bir araştırma cep telefonlarındaki mikrop ve bakterilerin, gripten ishale kadar bir çok hastalığa neden olduğu ortaya konuldu.

ABD’nin Indiana eyaletindeki Muncie Laboratuvarları’nda yürütülen araştırmalarda, akıllı telefonların hastalıklara karşı bünyeyi zayıflattığı ortaya konuldu. Test edilen sekiz telefonda, 2 bin 700 ila 4 bin 200 ünite sıcak ortamlarda sık rastlanan “koliform bakterisi” tespit edildi. Bu oran, 100 miligram, yani yarım bardak suda kabul edilebilir koliform bakterisi oranınının çok üstünde çıktı. Ortalama bir telefonun herhangi bir tuvalet kapısında olduğu kadar mikrop taşıdığı belirlendi.

Cep telefonlarındaki mikroplar, klavyeler, anahtarlar, kalemler ve ahizeli telefonların üzerindeki mikrop türleriyle aynı. Fakat uzmanlar, telefonların bu tür mikropları taşıyan diğer cihazlara göre daha tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Zira, telefonlarla daha yakın ve uzun süreli temasta bulunulduğundan mikropların bulaşma hızı yükseliyor. Dolayısıyla, grip, ishal ve göz enfeksiyonlarına kadar birçok hastalığın tetiklenmesinde cep telefonları önemli rol oynuyor. Uzmanlar bu durumu, telefonların kullanımı sırasında kulak, burun ve ağza çok yakın tutularak üzerindeki mikropların vücuda en kolay yoldan girebilmesiyle açıklıyor. Koliform bakterisi telefonun ısısı sayesinde kendine yaşam ortamı sağlayabiliyor. 

03/05/2015 09:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cep telefonu, mikrop
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.