Cezaevinde akıl almaz İddia

ads ads ads ads
30/10/2014

ads
Cezaevinde akıl almaz İddia

 TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı  “şartlı tahliye koşulları” ile ilgili konuşma yaparak, bu konuda Merkezi Cezaevi Müdürü, pisikoloğu ve bazı gardiyan ve mahkumlarla da görüştüğünü belirterek bu konuda elde ettiği izlenimleri anlattı.

İçişleri Bakanı Tebberüken Uluçay’dan, Şartlı Tahliye Kurulu’nun çalışmaları konusunda taleplerde de bulunduklarını söyleyen Çakıcı, “Dünyanın bir çok ülkesinde şartlı tahliye kurulları bağımsızdır. Bizim ülkemizdeki kurulda herhangi bir kriter ve ölçüt yoktur. Cezaevi Müdürünün kendine göre değerlendirme yapabileceğini söyledi.

Şartlı Tahliye Kurulunun belli kriterleri olması gerektiğine dikkat çeken Çakıcı, şahsa göre uygulamaların yapılmamamsı gerektiğini söyledi.

Çakıcı, bugüne kadar kurulda alınan kararların keyfi olduğunu da savunarak, cezaevi pisikoloğunun bu konulara gerek cezaevi müdürü gerekse ilgili bakanlığa yazılar yolladığını söyledi.

Mahkumların da bu konuda sıkıntılar yaşadığını belirten Çakıcı, “Konuştuğum mahkumlar Şartlı Tahliyeden torpili olanların yararlandığını söylüyor. Mahkumun biri serbest kalacağına ilişkin bahis de oynandığını söylüyor. Ben bu konuda soruşturma da önereceğim” şeklinde konuştu.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay da, cezaevinde koşulların daha iyi olması için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, bunlardan sonra da Şartlı Tahliye Tüzüğü’nün yapılacağını belirtti.

Cezaevindeki danışma kurulunun bu konuda ciddi çalışmaları olduğunun da altını çizen Uluçay, “Bu kurula hiçbir zaman müdahale etmedim ve etmeyeceğim. Şartlı tahliye toplantılarının ardından hazırlanan raporlar kurul üyeleri tarafından incelenip araştırılıyor. Bu konuda sorumluluk büyüktür. Şartlı tahliye tüzüğünün düzeltilmesi için de çalışmaları devam ediyor” dedi.

Uluçay, göreve başladığı günden itibaren tahliye için yapılan başvuruların yüzde 70’ine onay verildiğini, yüzde 30’unun ise reddedildiğini anlatarak, Şartlı Tahliye Kurulu’nun da uzman kişilerin görev yaptığı bir oluşum olduğunu belirtti.

Şartlı tahliyede puanlama sisteminin hayata geçirilmesi konusunda da çalışmalar yapıldığını anlatan Bakan Uluçay, cezaevine giren bir kişinin oradaki davranışlarına göre puanlanarak, şartlı tahliyesine karar verilmesinin amaçlandığını kaydetti. TAK

30/10/2014 13:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cezaevi, çakıcı, şartlı tahliye
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.