Cezaevi'ndeki Kızın Annesi Konuştu!

ads ads ads ads
20/04/2014

ads
Cezaevi'ndeki Kızın Annesi Konuştu!

Küçük yaştan beri birçok kez dolandırıcılık suçu işleyen ve halen Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu bulunan D.K.S.’nin annesi konuştu. 



BASKI VE ŞİDDET GÖRDÜ: Dolandırıcılık ve sahtekarlıkla para temini suçlamaları ile mahkemede 21 dosyası bulunan D.K.S.’nin annesi R.K., kızının geldiği noktadan kendisinin sorumlu olduğunu söyledi. Anne, kızının evde yeterli ilgi görmediği baskı ve şiddete uğradığı için evden kaçtığını itiraf etti

“İYİ BİR ANNE OLAMADIM”: Anne R.K.: Baba sevgisinden yoksun büyüyen kızıma yeterli ilgi gösteremedim ve ben ona iyi bir anne olamadım. Kızım suçlu doğmadı insanlar artık onu daha fazla rencide etmesin, benim hatalarım onun suç işlemesine neden oldu

Devrim DEMİR

Küçük yaşta annesinden gördüğü şiddet ve psikolojik baskı yüzünden evden kaçarak sokaklara sığındığı iddia edilen genç kız D.K.S. bilinçsizce işlemiş olduğu suçlar yüzünden 18 yaşında cezaevinin soğuk yüzü ile tanıştı. Baba sevgisini bilmeden büyüyen genç kız, çocukluğunu yaşayamadan elleri kelepçelenerek hayatın kötü yüzü ile karşı karşıya geldi.

Annesinin yapmış olduğu baskılara dayanamayarak başkalarının yanına sığınan D.K.S. iyi niyetinin kurbanı oldu. 2011 yılında “Sahtekarlıkla para temini” ve “Dolandırıcılık” suçlaması ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine girdi.

D.K.S’nin annesi bugün kızının içinde bulunduğu duruma düşmesinin sebebinin kendisi olduğunu söyledi. Havadis’e konuşan R.K. kızının olduğu durumdan önce kendini sonra babasını sorumlu tuttu. Kızının büyüme çağında ağlamasını bile kısıtladığını söyleyen R.K., “Kızımın adım atmasına izin vermedim ağlamasını, konuşmasını kısıtladım onun için hiçbir şey yapamadığım için kızım bugün gazetelerde dolandırıcı, hırsız damgası yedi” dedi.

16 yaşında evden kaçtı

“Sahtekarlıkla para temini” suçlaması ile hakkında 21 doya hazırlanan ve 2 aydır Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan D.K.S’nin annesi R.K., kızının kendi yüzünden cezaevine düştüğünü anlattı. Babasız büyüdüğü için sürekli annesi tarafından baskı altında tutulan genç kız 16 yaşında evden kaçarak hayata tutunmaya çalıştı.

R.K., “Kızım babasız büyüdüğü için ona yeterli ilgi gösteremedim. Kızım baba sevgisini aile sevgisini hissedemeden büyüdü. Annem babam bize baktı benim psikolojim çok bozuktu, yeterince ilgilenemedim kızımla. Elinden tutup parka götürmedim, oynamadık kızım bunları yaşamadan büyüdü. Eve kapatarak onu koruyacağımı sandım bunu abartınca şiddette gösterdim ve onu kendimden uzaklaştırdım” diyerek kızını uyguladığı baskı ve şiddetle kaybettiğini anlattı.

“Kızım suçlu doğmadı”

Kendi psikolojisi bozuk olduğu için yeterli ilgiyi kızına gösteremediğini uyguladığı şiddet ve baskı yüzünden kızının evden kaçtığını itiraf eden R.K., “En önemli çağlarında her şeyden mahrum bıraktım çünkü imkanlarım yoktu. Evladım için başka aileler gibi bir şey yapamadığım için benim içinde içimde çok büyük öfke vardı. Bana yaklaştığı zaman onu nasıl iyi korurum endişesi vardı, baba sevgisi görmedi. İnsanların, basının acımasız yaklaşımı daha gencecik bir kızın hayatını köreltmeye yetiyor. Kızım dünyaya suçlu, insanları dolandırmak için doğmadı” dedi.

“Evden kaçmasın diye bağladım”

Kızını çevresinden uzak tutmak için baskı ve şiddet gösterdiğini anlatan R.K, “D., çok içine kapanık bir çocuktu. Benim yüzümden hiç bir zaman sıkıntılarını paylaşamadı, hep gizledi. Sürekli dertlerini bir deftere yazar sonra saklardı. Ona sahip çıkamadım ve kızım bugün demir parmaklıklar arkasında. Çevresi pembe düşünen insanlarla doluydu ve ben onu korumak istiyordum. Psikolojik sorunlarım olduğunu kabul ettim ve doktorada gittim. Ben kızıma evden kaçmasın diye şiddet uyguladım, yatağa zincirledim çünkü böyle yapınca onu kazanacağımı düşündüm. Ağlamasını isyan etmesini hep kısıtladım” diyerek kızını kendinden uzaklaştırıp suça ittiğini kaydetti.

Sosyal yardıma verdiler

D.K.S annesinden gördüğü psikolojik baskı ve şiddet yüzünden evden kaçarak arkadaşlarının evine sığındı. 16 yaşında evden kaçtığı gün arkadaşlarına ulaşmak için hiç tanımadığı birinin cep telefonundan kendi telefonuna izinsiz kontör yüklediği için tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan genç kız, annesinden alınarak 2 yıl boyunca Sosyal Yardım gözetimine verildi. Şiddetten uzaklaşmak için evden kaçan genç kız, tanımadığı insanlara yalan söyleyerek kendini ifade etmeye başladı.

“Hatalarını kabullendi ancak insanlar izin vermiyor”

Küçük yaşta ailesi yüzünden evden kaçarak suç işleyen D.K.S’nin annesi kızının psikolojik destek aldığını söyledi. R.K., kızının hatalarını kabullenerek doğru yola girdiğini parayı kazanarak almak istediği çabası içinde olduğunu ifade ederek, “D. yaptıklarının bir hata yanlış olduğunu kabullendi. Yapmış olduğu hatalar şimdi gittiği her yerde yüzüne vuruluyor. Çalışıp hayatını kurmak istiyor, bu fırsatı tanımıyorlar hemen işten çıkarılıyor. Rencide edilip aynı suça teşvik ediliyor ve bu sorun sadece benim çocuğum için geçerli değil. Bu durumda olan gençlerimize hepimiz yardımcı olarak onları yeniden topluma kazandırabiliriz. İnsanlar bakış açılarını değiştirsinler, suç işleyenlerde bizim aramızdan en önemlisi suça itenler de bizleriz” dedi.

“Bu çocuklara sahip çıkın”

Suç işleyen geçliğin hayatı yeniden kazanmaları için şans verilmesi gerektiğinin altını çizen R.K., Girne Belediyesi’nin bir çok gence iş imkanı sunarak hayatlarını doğru yönde kazandırma imkanı verdiğini söyledi. İlgili makamları, hükümeti ve özellikle polisleri gençleri suçlarken iyi araştırma yapmadan kimseye damga vurulmaması gerektiğini ifade eden R.K., her tutuklunun bir ailesi, bir kardeşi olduğunu hatırlattı.

2 aydır cezaevinde

Birçok dolandırıcılık suçu işleyerek adına 21 dosya hazırlanan genç kız, Nisan ayının 28’inde Lefkoşa Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. D.K.S. şubat ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak 2 aydır Merkezi Cezaevi’nde.

Devrim DEMİR- Havadis 

20/04/2014 13:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: suçlu, annesi, konuştu, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.