CHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kılıçdaroğlu seçildi

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda yeni genel başkan belli oldu. Gayriresmi sonuçlara göre 792 oyla Kemal Kılıçdaroğlu yeni genel başkan seçildi. Gelen son dakika haberine göre Muharrem İnce ise 438 oyda kaldı.

ads ads ads ads
03/02/2018

ads
CHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kılıçdaroğlu seçildi

CHP'nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha CHP Genel Başkanlığı'na seçildi. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy alırken, Muharrem İnce 447 oyda kaldı. 

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen 36. Olağan Kurultay'da Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu, 165 delegenin imzasıyla genel başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarıştı. Daha önce aday olacaklarını açıklayan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu ise delegelerin en az yüzde 10'undan imza toplayamadıkları için resmen aday olamadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine karşı aday olan Muharrem İnce ile yanyana oturdu, diğer yanındaki koltuk ise tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayrıldı. 

"Bu kurultay salonunda terör örgütleri ile pazarlık kuranlar yoktur"

Kılıçdaroğlugenel başkanlık adaylığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gülen cemaatine yönelik, "Ne istediniz de vermedik" sözlerini hatırlatarak, "Bu kurultay salonunda terör örgütlerine 'Ne istediniz de vermedik' diyenler yoktur. Bu kurultay tanımında terör örgütü tarafından aldatılanlar yoktur. Bu kurultay salonunda terör örgütleri ile pazarlık kuranlar yoktur. Bu kurultay salıonunda terör örgütleri ile aynı menzile yürüyenler yoktur. Devletin haremini yani namusunu terör örgütüne teslim edenler yoktur" dedi.

Konuşmasında beş temel sorun sayan Kılıçdaroğlu, partililere 6 görev verdi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin darbe hukukundan arınmış toplumsal uzlaşmaya dayalı yeni bir anayasaya ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

"CHP’de tuzu kurular var"

Kürsüye gelen diğer genel başkan adayı Muharrem İnce de  CHP'nin 3-5 belediyeye sığındığını belirterek,  "CHP’de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy onları aldı mı yetiyor. Erzurum, Şanlıurfa onu ilgilendirmiyor. Sığınmışlar 3, 5 belediyeye. Onların oldu mu yetiyor. Ben memnun değilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler, bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum" dedi.

03/02/2018 23:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: chp, kemal kılıçdaroğlu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.