CHP'nin İstanbul Yürüyüşüne Erdoğan'dan İlk Yorum

ads ads ads ads
17/06/2017
HK

ads
CHP'nin İstanbul Yürüyüşüne Erdoğan'dan İlk Yorum

Türkiye 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin adalet yürüyüşüyle ilgili olarak Yollar yürümekle aşınmaz dedi ve "Yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı İstanbul yürüyüşüne tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: 

"Bir taraftan hukuka saygımız var, bir taraftan biz anayasa devletiyiz. Anayasa'nın hükümlerini ayaklar altına alarak vatandaşları sokağa çağırmak yarar getirmez. Yollar yürümekle aşınmaz. Bu yolla hukuk elde edeceklerini zannediyorlarsa bu da mümkün değil. Hukukta böyle bir kaide yok. Ortada bir vaka var. MİT tırlarının FETÖ'cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi, atılan adımlar ve ciddi bir skandalın yaşandığı bir süreç vardır. Bazı STK'ların yargının bu zatla ilgili verdiği karara destek çıkıyormuş gibi anayasanın 138. maddeyi çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. 

"PANKARTLA DOLAŞMAK ADALETİ GETİRMEZ"

Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa, biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz? Ve ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın, adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de, orada bunu dile getir, söyle ama istediğin adalet kadar sen de adaletli davran, acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak.

"YARGI YARIN DAVET EDERSE ŞAŞMAYIN"

Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa, o zaman biz bir yere varamayız. Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın. Bu tür yürüyüşe başlamak doğru bir şey değil.

"NEREYE SIĞINDIĞI BELLİ OLMUŞTUR"

15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bu defa 'ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum' derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur."

"KATAR KRİZİ BAYRAMA KADAR ÇÖZÜLMELİ"

Erdoğan konuşmasında ayrıca şunları kaydetti: "İşsizliğin 1 puan düşürülmesi çok önemli. Üzerimize geldiler ama siz tersine çevirdiniz. Türkiye'nin potansiyelini en iyi sizler biliyorsunuz. İhracatta 500 milyar dolar hedefi ulaşılabilirdir.

Türkiye olarak Katar meselesinde hakkaniyetli tavır içinde olmaya gayret ettik. Yaşanan krizin çözümü için konuya doğrudan ve dolaylı hemen herkesle görüştük, görüşmeye devam ediyoruz. Temennimiz meselenin bayrama kadar çözüm yoluna girmesidir. Özellikle Suudi Arabistan Körfez'deki krizin anahtarı konumundadır. Dün Dışişleri Bakanımız oradaydı. Bayrama kadar da bu iş çözülmelidir. İslam dünyasının içinde bu tür dargınlıklar bize yakışmıyor. 

İlk çeyrekte Türkiye büyümede üçüncü sırada yer aldı. Bunun yılın tamamında da benzer şekilde çıkacağını düşünüyorum. Referandum sonucu geleceğe güveni artırdı.

Faiz konusunda müdahaleye devam edeceğiz. Biz öyle bir müdahale yaparız ki ona tatlı geçiş denir. Onunla da biz yatırımcının önünü açmış oluruz. Yüksek faizlerle yatırımcıyı köşeye sıkıştıracak olursa yatırım durunca üretim ve istihdam da durur."

17/06/2017 16:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, kılıçdaroğlu
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.