CIA’dan 20 Kişilik Heyet Dün Gizlice Güney’e Gitti

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
CIA’dan 20 Kişilik Heyet Dün Gizlice Güney’e Gitti

ABD İstihbarat Teşkilatı CIA’dan 20 kişilik bir heyetin dün gizlice Rum tarafına gittiği bildirildi.

Politis “CIA Heyeti Dün İtibarıyla Kıbrıs’ta... Güvenlik ve Terör Konularında İşbirliği, Enerji Konuları da Masaya Yatırılıyor” başlıklı haberinde, CIA heyetinin Güney’e gidişinin malum nedenlerden ve konjonktür yanlış anlamalar yaratabileceğinden gizli tutulduğunu belirtti.

CIA heyet başkanının yarın günü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le bir araya gelerek bölge güvenliği konusunu görüşeceğini yazan gazete, Anastasiadis hükümetinden bir kaynağın CIA heyetinin Güney’e gittiği bilgisini doğruladığını, bu ziyaretin planlı ve Rum güvenlik makamlarıyla işbirliği yapılmasıyla alakalı olduğunu söylediğini yazdı.

Gazeteye göre CIA uzmanları Suriye ve Irak’taki gelişmeler ve Kıbrıs’ta oluşan güvenlik sorunlarıyla meşgul olacak. Gazetenin kaynağı CIA heyetinin Güney’e gidişi ile Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin faaliyetleri ile bağlantılı olmadığı söyledi, ancak Doğu Akdeniz’de yapılan sondajlara Amerikan şirketleri de katıldığından CIA heyetinin Güney’de yapacağı temaslarda enerji güvenliği konusu da masaya yatırılacak.

RUM İSTİHBARAT TEŞKİLATI İŞLEYİŞİNİ, PERSONELİNİ VE İŞBİRLİKLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Gazete Rum İstihbarat Teşkilatı’nın (KİP) bu hafta meclisten geçmesi beklenen yeni yasası ile yeni bir döneme gireceğini, çünkü artık işleyişinin birçok yabancı istihbarat teşkilatının işleyiş modelinde olacağını yazdı.

KİP’in, terör ve asimetrik tehditler konularında yabancı istihbarat teşkilatları ve özellikle CIA ile işbirliğinin büyük öneme sahip olduğunu, bu yolla önemli teknik bilgi sahibi olacağını da belirten gazete, buna paralel olarak çok yakında bilgileri bilimsel yönden analiz edebilecek donanıma sahip personel istihdam etmesinin beklendiğini de ekledi.  

20/10/2014 11:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: CIA, istihbarat, güney kıbrıs, rum, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.