Çiftçiler Birliği'nden Şok Eylem!

ads ads ads ads
29/06/2015

ads
Çiftçiler Birliği'nden Şok Eylem!

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ 9 MERKEZDEKİ ARPA ALIM AMBARI ÖNÜNDE EYLEM BAŞLATTI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), bugün sabah itibariyle Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) alım yapacağını duyurduğu 9 merkezdeki ambarları araçlarıyla kapattığını bildirdi.

KTÇB’den yapılan açıklamada, üreticilere; “yarın yapılacak eylem neticeleninceye kadar ürün vermek için çaba harcamamaları ve ürün vermemeleri” çağrısı yapıldı.

KTÇB, “Gün birlik ve beraberlik günündür. Amacımız kaos yaratmak değildir” dediği açıklamasında, temennilerinin; haklı mücadelelerinin hükümet tarafından da iyi niyetle değerlendirerek bir uzlaşıya varılması olduğunu kaydetti.

Birlik, ambarlarların eylem neticeleninceye kadar kapalı tutulacağını da belirterek, “Yarın ki eylemimizle ilgili çalışmalarımızın da devam ettiğini, üreticilerimiz ve kamuoyu ile paylaşırız” dedi.

“AÇIKLANAN ARPA FİYATINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, (KTÇB) Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın açıkladığı arpa fiyatlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığı belirtti.

Salı günü araçlı eylem yapmaya hazırlanan KTÇB’nin Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, yazılı açıklamasında, bakanlığın açıkladığı arpa fiyatıyla açacağını duyurduğu ambarların çifçileri birbirine kırdırma amaçlı olduğunu iddia etti.

Kelle açıklamasında şunları ifade etti:

“Sayın bakanın eylem kırıcılığı işe yaramayacaktır. Hedef şaşırtma ve provokatörlüğü de işe yaramayacaktır. Geçen bir yıl boyunca çiftçimize ne verdiğini mertçe çıkıp açıklamalıdır. Bir an önce ödenmeyen 2014 doğrudan gelir desteği ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot paraları, tüm diğer alacaklarımızın ödenmesini, günlerdir süren ürün fiyatı konusundaki çalışmamızda belirttiğimiz ürün bedellerinin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini, alınan ürünün ne zaman ödeneceğinin açıklanmasını talep etmekteyiz.” 

29/06/2015 11:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.