Çin ulusal şarj istasyonu ağı kuracak

ads ads ads ads
12/10/2015

ads
Çin ulusal şarj istasyonu ağı kuracak

Çin, 2020 yılında beş milyon elektrikli araca hizmet edecek kapasitede ulusal şarj istasyonu ağı kurmayı planladığını açıkladı.

Karbondioksit salınım oranını azaltmak için yeşil projelere yatırımını artıran Çin, 2020 yılında trafikte beş milyon elektrikli araç olmasını planlıyor. Çinli yetkililer, yerleşim ve kamu alanları, anayollar ve finansal bölgelerde elektrikli araç istasyonları kurulacağını belirri.

Çin, her otoparktaki alanın en az yüzde 10'unun şarj istasyonu içereceğini ve her 2,000 araca en az bir şarj istasyonu kurulması olduğunu ifade etti. Elektrikli araç satışlarının artmaya başladığı Çin'de ulusal şarj istasyonu ağını geliştirmek için yatırımcılar da teşvik edilecek.

Çin Otomobil Üretileri Derneği verilerine göre 2015'in ilk sekiz ayında ülke genelinde 108 bin elektrikli araç satıldı. Çin Başbakanı Li Keqiang, hava kirliliğini engellemek için atılacak adımlar arasında elektrikli araçların büyük önem taşıdığını belirtmişti.

Her yıl hava kirliliği nedeniyle 1 milyondan bin kişinin hayatını kaybettiği Çin'de trafik de çok büyük bir sorun teşkil ediyor. Yılda 10 milyon yeni sürücünün trafiğe çıktığı Çin'de kazalar 200 binden fazla kişinin ölümüne neden oluyor.

Kaynak: AA ve Al Jazeera 

12/10/2015 10:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çin, şarj istasyonu
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.