Cinayetin Sanığı İlk Kez Konuştu!

ads ads ads ads
01/04/2015

ads
Cinayetin Sanığı İlk Kez Konuştu!

Eşi Şükran Sadrazam’ı öldürmek suçundan yargılanan Çetin Sadrazam’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması devam ediyor. Mahkemede ilk kez konuşan Sadrazam kendini savundu

Lefkoşa’da 2011 yılının Nisan ayında karısı Şükran Sadrazam’ı zehirleyerek öldürmekle suçlanan Çetin Sadrazam’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci devam ediyor. Davanın dünkü oturumunda, Şükran Sadrazam’ın eşi Çetin Sadrazam, tanık kürsüsünde yeminli şahadet verdi.

Çetin Sadrazam, Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıkarılırken, sanığın avukatı Sırdaş Kaptanoğlu, iddia makamı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil hazır bulundu.

Çetin Sadrazam: Babası yüzünden psikolojisi bozuldu

Eşini öldürdüğü iddiası ile yargılanan Çetin Sadrazam, Şükran Sadrazam’la olan evliliğini şöyle anlattı:

“Eşimle 1990 yılında evlenerek, Akdeniz köyüne yerleştik. Daha sonra aile içinde birtakım sorunlar yaşanmaya başladı. Ailesi kavgalarımızda büyük bir etkendi. Kısa bir süre sonra Gaziveren köyüne taşındık. Şükran’ın ailesi bize karışmadığı sürece çok iyiydik. Eşimin ailesi Lefke Polis Karakolu’na giderek babalarını Şükran’a ‘taciz ve tecavüz’ suçlaması ile şikayet ettiler. Bu dedikodu yayılınca Elektrik Kurumu’ndan istifa ettim. İngiltere’ye giderek 4 yıl orada yaşadık. Ailesi olmadığı için güzel geçindik, arada ufak tefek sorunlar yaşadık. Kıbrıs’a geri geldik, sorunlar yine başladı. Güney Kıbrıs’a kaçtım. Çocuklar ve eşimle orada bir hayat kurmaya çalıştım. Şükran’ın psikolojisi babasının yaptıkları yüzünden çok bozuktu. Sürekli evden çocuklarını bırakarak Türkiye’ye kaçtı. İki kez intihar girişiminde bulundu.”

“Şükran intihar etti”

Çetin Sadrazam, eşinin ayrı evde yaşamasına rağmen kendisini sürekli aradığını kendisinin de bir kaç kez son oturduğu evde kaldığını söyledi. Çetin Sadrazam, “Şükran’ı kimse öldürmedi, intihar etti” şeklinde konuştu.

Sıra savunmada

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen cinayet duruşmasında, Başsavcılık toplam 27 tanık dinletirken, savunma avukatı ise tanık çağırmak için mahkemeden süre talebinde bulundu.

Duruşma 2 Nisan’da devam edecek

Mahkeme Başkanı Ömer Güran, yapılan beyanların ardından duruşmayı yeni tanıkları dinletmek üzere 2 Nisan Perşembe günü saat 12.00’ye erteleyerek oturumu kapattı.



Kaynak: Havadis - Devrim Demir 

01/04/2015 10:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cinayet, haber, sanık
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.