Çocuğunuza sporu sevdirmeniz için eğlenceli fikirler

ads ads ads ads
27/03/2017

ads
Çocuğunuza sporu sevdirmeniz için eğlenceli fikirler

Çocukların gelişimini olumlu etkileyen spor onların çok daha sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim dönemi geçirmesini sağlıyor. İşte çocuğunuza sporu sevdirmeniz için eğlenceli fikirler...

Spor her yaşta önem verilmesi gereken bir aktivite. Çocuklarınıza sporu erken yaşlarda sevdirmek ve onları spor konusunda bilinçlendirmek sporun yararlı etkilerini genç yaşta deneyimleyen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlar. Çocukların gelişimini olumlu etkileyen spor çocukların çok daha sağlıklı bir zihinsel ve fiziksel gelişim dönemi geçirmesini sağlar. Çocukları sevdikleri ve fiziksel özelliklerine göre başarılı olabilecekleri sporlara yönlendirmek çocukların sporu severek yapmasında önemli bir faktör.

İşte çocuğunuza spor alışkanlığı kazandıracak öneriler;

1. Çocuklarınıza çeşitli spor seçenekleri sunun

Çocuklarınızın en çok sevebileceği sporu bulabilmenin yolu çocuklarınıza çeşitli spor seçenekleri sunmak ve onları denemesini sağlayarak en sevdiği sporu bulabilmesini sağlamaktır. Çocuğunuz hangi spordan daha çok zevk alıyorsa onu o spora yönlendirmek doğru bir karar olabilir.

2. Birlikte spor yapın

Çocuklarınızla birlikte spor aktiviteleri planlamak ve birlikte spor yapmak hem eğlenceli vakit geçirmenize hem de çocuklarınızın spor alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. Haftanın en az bir gününü çocuklarınızla spora ayırabilir ve birlikte eğlenceli deneyimler yaşayabilirsiniz.

3. Çocuğunuzu motive edin

Çocuğunuzu spor yapması için motive etmek ve onu spora yönlendirmek için grup eğitimlerine göndermek çocuğunuzun sporu sevmesinde önemli bir fark yaratabilir. Spor eğitimi ile birlikte çocuklar sporu daha yakından keşfederek yaptıkları spor dalının inceliklerini öğrenebilirler.

4. Başarıları ödüllendirmeyi ihmal etmeyin

Çocuğunuzun herhangi bir spor müsabakasında başarı göstermesi onu spora motive etmek için harika bir deneyim. Bu nedenle sporda başarı kazanan çocuklara çeşitli ödüller vererek sporun onların hayatında önemli bir başarı kaynağı olmasını sağlayabilirsiniz.

5. Çocuklarınıza dengeli beslenme alışkanlıkları kazandırın

Sporla birlikte çocuklarınıza dengeli beslenmeyi de öğretmelisiniz. Spor yapan çocuklara kalsiyum ve protein açısından zengin besinler yedirmek ve hatta bunları sevebileceği tarifler eşliğinde onlara sunmak sağlıklı yaşam konusunda onların hayatına katkı sağlayabilir.

6. Güvenli sporu önemseyin

Severek spor yapan çocuğunuzun spor yaparken sakatlanmalara karşı güvenliğini sağlamanız oldukça önemli. Çocuğunuza olası yaralanmaları önlemek için dizlik veya kask alırken onun sevdiği desenlerde tercihler yaparak sporu hem güvenli hem de eğlenceli hale getirmeyi ihmal etmeyin. 

27/03/2017 17:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çocuk sporları, spor alışkanlığı nasıl kazanılır, çocuğa sporu sevdirme, çocuklar için spor
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.