Çocuğunuzu bir köpekle büyütmeniz için 10 sebep

ads ads ads ads
19/07/2014

ads
Çocuğunuzu bir köpekle büyütmeniz için 10 sebep

Özellikle ikinci bir çocuk için vakti/nakti/sabrı olmayan anne babaların bir köpek alması için 10 sebep...

Çocukların bir evcil hayvanla büyümesinin onları daha şefkatli ve daha neşeli yaptığı bir gerçek. Peki köpeklerle büyüyen çocukların daha az hasta olduğunu ve daha sosyal bireyler haline geldiğini biliyor muydunuz?

1. Köpeklerle büyüyen bebekler daha az hasta oluyor.

Finlandiya’daki Kuopio Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, 1 yaşına kadar köpekle büyüyen çocuklar, büyümeyen çocuklara göre daha sağlıklı oluyor. Köpeklerle büyümeyen çocukların, büyüdüklerinde solunum hastalıklarına ve enfeksiyonlarına kapılma riski, köpeklerle büyüyen çocuklara göre 3’te 1 daha fazla. Bunun sebebi olarak da köpekelrin mikroplarla daha haşır neşir olması, bu yüzden bebeklerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olması gösteriliyor.

2. Köpeklerle büyüyen çocuklarda daha az astım ve alerjiye rastlanıyor.

İngiliz tıp dergisi Clinical and Experimental Allergy’de yayınlanan bir çalışmaya göre, köpeklerle büyüyen çocukların alerjik ya da astım hastası olma olasılığı yüzde 50 daha az.

3. Köpek sahiplerinin kalbi saha sağlıklı oluyor.

Bir köpekle beraber yaşamak, daha az stresli olmanızı sağlıyor. Bu sayede köpek sahipleri tansiyon hastalığına yakalanmıyor. Tabii köpek sevmenin sizde uyandırdığı sevgi dolu bir takım hisler de kalbe iyi geliyor olabilir, bunu da gözardı etmemeli…

4. Köpeklerle büyüyen çocuklar daha fazla egzersiz imkanı buluyor.

‘Sürekli bilgisayar başında bu çocuk, ne olacak halimiz bilmiyorum’ diye hayıflanan bir anne ya da babaysanız, bu madde sizi ilgilendiriyor. Köpeğinizi gezdirmek için dışarı çıktığınız ve onunla oyun oynadığınızda, bunun size de faydası oluyor. Aynı şekilde, köpeğin sorumluluğunu üstlenen çocuklar da daha fazla hareket etme imkanı buluyor.

5. Otizmli çocukların stresi azalıyor.

Montréal Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, eğitimli bir köpekle beraber yaşayan otizm spektrum bozukluğuna sahip çocukların stres hormonu ciddi şekilde azalıyor. Aynı zamanda bu çocukların davranış bozukluklarında da ciddi bir azalma oluyor.

6. Evcil hayvan beslemek, kardeşler arası bağlılığı artırıyor.

Köpek besleyen ailelerin çocukları, köpeğe duyulan ortak sevgi sonucu birbirine daha da yaklaşabiliyor. Hayvanın bakımıyla ilgili sorumlulukları paylaşmak, köpekle açık havada oyun oynamak gibi basit şeyler, kardeşlerin daha az kavga etmesini ve birbirine yakınlaşmasını sağlıyor.



7. Köpekler çocukların önemli sosyal beceriler edinmesini sağlıyor.

Bir köpekle büyüyen çocuklar sosyal beceriler kazanıyor, dürtülerini kontrol etmeyi öğreniyor ve hatta özgüvenleri artıyor.

8. Çocuklar sevgi dolu bir ortamda büyümüş oluyorlar.

Köpekler sizi gördüklerinde hep mutlu olurlar ve koşulsuz severler. Çocuklar onları güvenilir bir sırdaş olarak görür ve köpekler her zaman oyun oynamaya isteklidir.

9. Köpeklerle ilgilenen çocuklar sorumluluk almayı öğreniyor.

Köpeklerin günlük ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, çocuklara güvenilir ve sorumluluk sahibi olmayı öğretir. Bir köpeğe bakıyor olmak fazlaca sabır ve çalışmayı gerektirir. (Gerçi bu durumda köpek bebeğin sorumluluğunu almış ama neyse…)

inlandiya

,

haber

,

Oyun

,

Çocuk

,

Bilgisayar

,

kavga

,

zaman

,

sosyal

,

dolu

Bu madde için hiçbir bilimsel veri yok aslında. Ama bir çocuk ve bir köpeği oynarken, beraber bir şeyler yaparken izlemek kadar eğlenceli bir şey yok bu hayatta. Göreceksiniz, bir köpekle beraber büyüyen çocuğunuz daha güleryüzlü, sevgi dolu ve mutlu olacak. 

19/07/2014 09:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: inlandiya, haber, Oyun, Çocuk, Bilgisayar, kavga, zaman, sosyal, dolu
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.