Çocuk gelin doğum yaptı

ads ads ads ads
26/10/2016

ads
Çocuk gelin doğum yaptı

15 yaşındaki kız çocuğu doğum için doktora başvurunca konu polislik oldu. Çocuğun tecavüze uğramış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken 22 yaşındaki Ali Yağmur ile imam nikahlı olduğu ortaya çıktı



Devrim DEMİR/Havadis 

Lefkoşa’da 15 yaşındaki kız çocuğuna imam nikâhı kıyarak birlikte yaşamaya başlayan 22 yaşındaki Ali Yağmur’un başı derde girdi. Şubat ayında hamile kalan kız çocuğu önceki gün doğum yapmak için gittiği özel bir hastanede yaşının küçük olduğu tespit edildi.

Hastane doktorunun durumu polise bildirmesinin ardından, 15 yaşındaki kız çocuğunun imam nikâhlı eşinden hamile kaldığı ortaya çıktı.

16 yaşından küçük kız çocuğuna “Cinsel tecavüz” ve “Vahim zarar” suçlarından tutuklanan Ali Yağmur, aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Yağmur, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 Bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Polis: Birlikte yaşıyorlar aile şikâyetçi değil

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç mahkemede verdiği ifadede, Ali Yağmur’un “Cinsel tecavüz” ve “Vahim zarar” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Ergüleç, zanlı Ali Yağmur'un Şubat 2016 tarihinde birlikte yaşadığı 15 yaşındaki imam nikâhlı eşi S.K ile ilişkiye girerek hamile bıraktığını söyledi. Polis S.K’nin önceki gün doğum yapmak için hastaneye başvurması üzerine polise gelen bilgi doğrultusunda soruşturma başlatıldığını ve zanlı aleyhine teknik olarak 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz, vahim zarar suçlarından dava getirildiğini belirtti.

Polis müşteki ve ailesinden yapılan sorguda şikâyetçi olmadıklarını ve müştekinin tüm ekonomik yükünü zanlının karşıladığının tespit edildiğini ifade etti.

Polis yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

26/10/2016 08:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbruısnimam inikahı, doğum, çok, tecavüz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.