Çocuk Odası Duvar Kağıdı Nasıl Seçilmelidir?

ads ads ads ads
11/01/2018

ads
Çocuk Odası Duvar Kağıdı Nasıl Seçilmelidir?

Hayatın neşesi olan çocukların hemen her yerde keyifli vakit geçirmesi ve kendini rahat hissetmesi gerekir. bu nedenle de pek çok ebeveyn çocuğunun sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi ve eğlence dolu bir ruh dünyasına sahip olabilmesi adına oyuncaklar alır ve çocuğun yaşadığı alanlara farklılıklar katmaya çalışır. Çocukların gün içerisinde en çok vakit geçirdikleri alanlardan biri olan çocuk odaları ise hayal dünyasını zenginleştirecek ve çocuğu sıkmayacak bir şekilde dekore edilmelidir. Çocuk odası duvar kağıtları ise bu konuda ailelere yardımcı olacak seçenekleri ile dekorasyonlara hareket katacaktır.

Çocuk Odaları İçin Cıvıl Cıvıl Renkler

Çocuk odası için duvar kağıdı seçmek istediğinizde ilk olarak hangi renk tonlarını kullanmak istediğinizi düşünmeniz gerekir. Cıvıl cıvıl bir oda hayal ediyorsanız canlı pembeler, maviler, yeşiller ve turuncu gibi renklerden yardım alabilirsiniz. Bu renklerin başarılı bir şekilde kullanıldığı hatta renk karmaşası yerine sade bir şekilde sergilendiği duvar kağıtlarını bulabilirsiniz.

Eğer sakin bir çocuk odası hayal ediyorsanız soft renkler ve tek renkli duvar kağıtları imdadınıza yetişecektir. Duvarın sadece bir bölümünü duvar kağıdı ile kaplama gibi bir düşünceniz varsa boyayacağınız kısmı açık tonlarda seçebilir, duvar kağıdı döşeyeceğiniz kısmı da boyadığınız rengin koyu tonlarından birini seçerek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kahramanlara Özel Duvar Kağıtları

Sade bir çocuk odası ya da birkaç desenle zenginleştirilmiş çocuk odaları yerine çizgi film kahramanlarının yer aldığı duvar kağıtlarını kullanmak isteyenler için hazırlanan en güzel çocuk odası duvar kağıtları da kız ve erkek çocukların ilgisini çekiyor. Kendi kahramanını duvarda görmek isteyen minik hanımlar ve küçük beyler için Disney starlarının ya da diğer çizgi film karakterlerinin olduğu duvar kağıtları hazırlanabiliyor.

Yıldızlar, Bulutlar, Kalpler!

Çocuk odalarındaki duvarlarda en sık tercih edilen desenlerin başında bulutlar, yıldızlar ve kalpler geliyor. Sade bir rengin üzerine işlenen bu desenler ile çocuk odalarına hem bir hareket katılırken hem de daha çocuksu bir oda elde edilebiliyor. Estetik duruşu açısından da beğeni kazanan bu desenler kız ve erkek çocuk ayrımı yapmaksızın hepsinde de kullanılabiliyor.

Tavanlarda da Duvar Kağıdı Modası Başladı!

Sadece duvarlarda değil aynı zamanda tavanlarda da duvar kağıtları ile uyumlu modeller sergilenebiliyor. Desenli duvar kağıtları ve tavan kağıtları ile çocukların hayal dünyasını zenginleştirecek birbirinden güzel çalışmalar hazırlanabiliyor.

Üç Boyutlu Duvar Kağıtları

Çocukların ilgisini çekmek adına hazırlanan birbirinden güzel duvar kağıtlarına yenileri de eklenmeye devam ediyor. Üç boyutlu duvar kağıtları olarak da bilinen ve duvardaki görsellerin sanki gerçekten canlıymış gibi durduğu bu modeller çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Odalarda ferah ve yaşanılası bir alan inşa ederken çocukların sağlığını düşünen ebeveynlerin mutlaka kaliteli ve sağlığa zararı dokunmayan duvar kağıtlarından tercih etmesi gerekiyor.

Kaynak: https://www.evdema.com/m/duvar-kagidi/

11/01/2018 14:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çocuk Odası, duvar kağıdı
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.