Çölde ; sanat, müzik , özgürlük ve çılgınlık

ads ads ads ads
05/09/2017

ads
Çölde ; sanat, müzik , özgürlük ve çılgınlık

Yılda bir kez on binlerce kişi Nevada’nın Black Rock Çölünde bir araya geliyor . “Burning Man” normal festivallerden farklı olarak kurulu olduğu süre boyunca canlı bir metropol oluşturuyor .

Bu sene 27 Ağustos -4 Eylül tarihlerin kapsayan festival yakılan adam figürü ile dün sonlandırıldı.

1986 yılı San franciscosunda küçük bir sahilde birkaç yüz kişi ile başlayan etkinliğe 2017 yılında 70 bin kişinin katılımı ile devam edilmiştir.

Etkinlik alanına “Black Rock City “denilmektedir.  Sponsorların standları , özgün sanat çalışmaları ve katılımcıların nerelerde konumlandırılacağı 1 yıl önceden planlanmaya başlıyor.

Biletler bu sene satışa çıktıktan 45 dakika sonra tükenmiş . Bileti önceden alıp karaborsa olarak satanlar fiyatların artmasına neden oluyor.

400 Dolardan başlayan fiytarın 1200 Dolar seviyelerine kadar çıkıyor. 

Dan Bilzerian , Paris Hilton , Katy Perry, Alessandra Ambrosio, Şeyma Subaşı , Oğulcan Engin ,Mercan Dede gibi ünlüler sosyal medya paylaşımları ile hayranlarını da heyecanlarına ortak ediyorlar.

Bu yılki teması “Radikal Ritüel” olan Burning Man, 27 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında ABD’nin Nevada eyaletindeki Black Rock Çölü’nde 31’inci kez düzenlendi. Kendini “topluluğa, sanata, dışavuruma ve kendi kendine yeterliliğe adanmış geçici bir metropol” olarak tanımlayan festival, yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

ŞAMİL ÇİFTÇİ

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

05/09/2017 21:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: burning man
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.