Çöpçatanlık uygulamaları romantizmi öldürüyor mu?

ads ads ads ads
07/10/2015

ads
Çöpçatanlık uygulamaları romantizmi öldürüyor mu?

Online çöpçatan uygulamaları romantizme zarar mı veriyor? Yoksa sadece âşık olma biçimlerimiz mi değişiyor? İlişki uzmanları anlatıyor...

Çöpçatanlık müessesesi epeydir konu komşu, eş dost arkadaştan sosyal medya uygulamalarına devredilmiş durumda. Milyonlarca çift, ilk tanışmalarını ellerindeki telefon ekranına ya da birtakım internet sayfalarına borçlu... Peki modern zamanların bu teknolojik halleri romantizmi nasıl etkiliyor? BBC'de yer alan habere göre; İngiltere 'de televizyon programlarıyla tanınan tarihçi Lucy Worsley, çöpçatan uygulamaları ve internet sayfaları üzerinden biriyle tanışmak çok kolaylaştığından artık romantizmin öldüğünü düşünüyor.

BBC'nin Radio Times dergisinde yayımlanan röportajında Worsley, çiftlerin artık geleneksel olarak romantizmi güçlendiren engellerle boğuşmak zorunda olmadığını vurguluyor. Grindr ve Tinder gibi çöpçatan uygulamalarında Jane Austin romanlarında anlatılan 'ağır ve acılarla örülü' aşk hikâyelerine yer olmadığını söylüyor. Fakat bu görüşe katılmayan herkesin kendisini kalıcı bir ilişkiye bağlayamayabileceğine dikkat çeken uzmanlar da var.

BBC'ye konuşan ilişki destek hizmeti şirketi Relate'den terapist Peter Saddington "İlişki kurmakta, daha doğrusu ilişkilerdeki güçlükleri aşmakta zorluk çeken bir kısım insan her dönemde diğerlerine göre daha sık eş değiştiregelmiştir" diyor. Saddington "Bu yeni bir şey değil, ama bunu nasıl yaptığımız değişiyor. Artık sık sık ilişki değiştirebilmek için daha çok fırsat var" diyor.

'SEKİZ MİLYARDAN FAZLA ÇİFTE ÇÖPÇATANLIK YAPTIK'

Tinder, kullanıcılarının sayısını vermiyor ama her gün ortalama 26 milyon yeni buluşma sağladığını, piyasaya sürüldüğü 2012 yılından bu yana 8 milyarı aşkın çifte çöpçatanlık yaptığını söylüyor. Peter Saddington Relate tarafından yakında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını da aktarıyor. Araştırma gençlerin şu anda birlikte oldukları kişiyi bir çöpçatan sitesi ya da uygulaması yoluyla bulmuş olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koymuş. Diğer yandan genel olarak araştırmaya katılan 6 bin kişinin çoğu birlikte oldukları kişiyle ilk kez yüzyüze karşılaşıp tanıştıklarını söylüyor.  

07/10/2015 15:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çöpçatan, uygulama, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.