CTP-BG Parti Meclisi Perşembe Günü Toplanacak

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
CTP-BG Parti Meclisi Perşembe Günü Toplanacak

Lefkoşa, 6 Temmuz 15 (T.A.K.): Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu başkanlığındaki yeni hükümetin hafta sonuna kurulması planlanıyor.

TAK muhabirinin CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’tan aldığı bilgiye göre, çarşamba günü genişletilmiş parti meclisi, perşembe de Parti Meclisi toplanacak ve koalisyon ortağı netleşecek.

Kabinenin, ortaklığın netleşmesinin ardından belirleneceğini kaydeden Talat, “Kabine üyelerini ben bile bilmiyorum, basın nasıl haber yapar, anlamak zor. Parti Meclisi’nin perşembe günü alacağı kararın ardından koalisyon ortağıyla pazarlık yapılacak ve kabine ondan sonra netleşecek” dedi.

Bir soruya karşılık, partilerle görüşmelerin tamamlandığını, bundan sonra resmi görüşme olmayacağını da söyleyen Talat, hükümet konusunda alışılmışın dışında yöntem izlendiğine dair yorumlar üzerine, “Alışılmışın dışında olacağını başından söylemiştim. Amacımın, parti içinde en geniş birliği sağlayarak hükümeti kurmak” dedi.

Talat, başka bir soruya karşılık da, “Hükümet hafta sonuna kadar, en geç pazartesi kurulmuş olur” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CTP-BG’nin başbakan adayı Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’yu bu sabah hükümeti kurmakla görevlendirmişti. 

06/07/2015 19:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: talat, ctp, hükümet
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.