CTP Müzakere Sürecinden Endişeli

ads ads ads ads
25/07/2014

ads
CTP Müzakere Sürecinden Endişeli

24 Temmuz Perşembe gecesi “Kıbrıs Sorunu” gündemiyle toplanan CTP Parti Meclisi, yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek müzakerelerde gelinen aşamanın kaygı verici olduğu tespitinde bulundu.



CTP Parti Meclisi, Anastasiadis ve Eroğlu arasında hiçbir olumlu sonuç üretmeden süren mevcut müzakere sürecinin vardığı noktadan rahatsızdır.

Hükümetle gereken istişarelerde bulunulmadan yürütülen müzakerelerde cumhurbaşkanının sonuç almaktan uzak bir strateji ile hareket etmesinden derin bir endişe duymaktayız.

Kapsamlı çözümün önünü açması beklenen güven artırıcı önlemler konusunun karşılıklı suçlamayı andıran mevcut ele alınış biçiminden kaygı duymaktayız. CTP, olması gerektiği gibi karşılıklı kabul görecek, taraflar arasında güveni artıracak ve kapsamlı çözüme ulaşılmasını kolaylaştıracak önlemler hazırlanması için girişimci olacaktır.

Partimiz, önümüzdeki süreçte halkımızın Kıbrıs sorununa ilişkin duyarlılığını yükseltmek amacıyla Talat-Hristofyas dönemindeki yakınlaşmaların sahiplenilmesinin sağlanması ve tıkanıklıkların aşılması için yeni öneriler geliştirilmesine yönelik çalışmalarını da yoğunlaştıracaktır.

 

25/07/2014 12:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ctp, müzakere
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.