CTP PM Toplantısı Tamamlandı

ads ads ads ads
13/02/2016

ads
CTP PM Toplantısı Tamamlandı

TALAT: "PARTİ MECLİSİ DÜŞÜNCELERİNİ ORTAYA KOYDU, HÜKÜMET DEĞERLENDİRECEK"

"GEREKİRSE HALKA GİDEBİLİRİZ"

Lefkoşa, 13 Şubat 16 (T.A.K): CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, parti meclisinin hükümet üyelerine su konusundaki görüşlerini ve düşüncelerini aktardığını belirterek, bu aşamadan sonra hükümetin bu görüşleri değerlendireceğini kaydetti.

Talat, hükümetin de henüz bir karara varmadığını belirterek, gerekirse halka gidilebileceğini söyledi.

CTP Parti Meclisi toplantısı tamamlandı. Parti Meclisi Türkiye’den KKTC’ye gelen suyun işletim ve yönetimi konusunu ele aldı, konuyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Parti Meclisi’nin su konusundaki düşüncelerini ortaya koyduğunu, hükümetin de bunu değerlendireceğini söyledi.

Talat bir soru üzerine, su konusunda gerekirse halka gidebileceklerini de vurguladı.

Su konusunda basına yansıyan metinlerin toplumda, sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde ve CTP PM üyeleri arasında çeşitli tartışmalara neden olduğuna işaret eden Talat, Parti Meclisi’nde uzun boylu bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Talat, “Bugüne kadar olanları ve yapılan çeşitli tartışmaları Parti Meclisi üyelerimiz değerlendirdi. Burada varılan sonuç halkımızın kaliteli, içilebilir düzeyde bir suya ihtiyacı vardır ve halkımıza bu suyu götürebilmek için biz elimizden gelen çabayı ortaya koymak durumundayız. Bu değerlendirmeleri yaptık, sonuç bundan sonra hükümetin yapacağı işlerdedir. Onun çalışmasındadır. Biz değerlendirmemizi yaptık ve herkes dinledi” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Ali Talat, Parti Meclisi’nde bir karar alınmadığı için değerlendirmelerin hangi çerçevede olduğuna ilişkin bilgi veremeyeceğini söyledi.

Talat, “Parti Meclisi’nde karar almadığımız için sonuç budur diyemem. Değerlendirme toplantısıydı. Herkes dinledi. Hükümet üyeleri dinledi” dedi.

Hükümetin de henüz bir karara varmadığını kaydeden Talat, “ortada bir çalışma var. Parti Meclisi düşüncelerini ortaya koydu bunu değerlendirecek olan bundan sonra hükümettir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Talat, hükümetin Türkiye’de yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine ise, “onları nasıl ele alacaklar bilmem. Bu benim bildiğim birşey değil” dedi.

Bir başka soru üzerine de Talat, gerekirse su konusunda halka gidebileceklerini söyledi.

13/02/2016 19:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ctp, pm, toplantı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.