CTP Vekilinden Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
03/07/2015

ads
CTP Vekilinden Önemli Açıklamalar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Mehmet Çağlar, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çağlar, olası koalisyonları da değerlendirdi. Kurulacak olan yeni hükümette takvimleme ile çalışacağını da belirten Çağlar bunun toplum için faydalı olacağına inanç belirtti.

“APLIÇ KAPISI BÖLGEYE CANLILIK GETİRDİ”

Tarım, hayvancılık, narenciye ile uğraşan insanların sorunlarına değinen Çağlar; “Bu bölgede yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu tarımla, narenciyeyle, hayvancılıkla geçiniyorlar. Diğer kısmı da büyük şehirlere günü birlik git gel şeklinde çalışmakta ama tabi ki bölge esnafının, bölge zanaatkarının çok fazla bundan neman almadığını görüyoruz. Bu bölgenin bir bacağı üniversite bir bacağı turizm ve bir diğer bacağının tarım olacağı söylenirken ansızın bir madencilik şirketinin bu şekilde ortaya çıkıp da Lefke’nin içinde maden arayışına girmesi diğer şeylerle çelişiyor” dedi.

Mehmet Çağlar, ancak Aplıç Kapısının açılmasının en olumlu yanının da o bölgeye bir canlılık getirmesi olduğunu şu sözlerle kaydetti; “Aplıç kapısının açılacak olması o bölgeye bir canlılık getirmiştir. Önümüzdeki süreçlerde turizm anlamında bir gelişme yapılacaksa turist doğal ve tarihsel yaşamı görmeye geliyor.”

“TOPLUMLA SİYASET KUCAKLAŞMALI”

Hükümetin icraatlarını sorgulayanlara mazeret üretmeyip olanları söylediğini kaydeden Çağlar, şunları kaydetti; “2013 Eylül’de kurulan bir hükümetten bahsediyoruz. 6 ay sonra yerel seçimler geçirdi. Geçtiğimiz aylarda bir seçim daha yaşadık. Anayasa referandumu yaşandı. Tüm bunlar hükümetlerin daha istikrarlı gidebilmesinin önünde her ülkede olan ekonomik problemlerdir. Bir diğer nokta ülkemizin içerisinde bulunduğu istihdam alanlarının yaratılabilmesi noktasında bir takım sıkıntılar vardır. Hükümette ön görülen birçok alanda da adımlar atılmaya çalışıldı. Bunların halka daha iyi anlatılabilmesi gerekiyor. Toplumla siyasetin biraz daha kucaklaşabileceği ve atılan adımların halka daha iyi anlatılması gerekiyor.”

“ÖNÜMÜZDE DE 3 YILLIK SÜREÇ VAR”

CTP’nin yapmış olduğu çalışma taslağına da değinen Çağlar, şunları söyledi: “Partimizin yaptığı çalışma var. Önümüzde de 3 yıllık süreç var. Bu dönemde hayata geçirilmesi gereken önemli noktaların üzerinde durmaya çalıştık. İlk etapta gerek UBP gerek DP görüşüldüğünde hükümet programı üzerinde konuşulabilir. Bu çok büyük bir sıkıntı olmaz. Ön yargılardan arınarak hareket edilmeli. Önümüzdeki 3 yılı en verimli şekilde nasıl tamamlayabileceğimiz noktası çok önemlidir. UBP veya DP de olabilir. CTP, UBP ile koalisyon yaparsa neden zarar görsün ki?”

“TOPLUM PARTİLERİ SORGULAYABİLECEK”

Çalışma içerisinde artık takvimleme olacağını ifade eden Çağlar, bunun yararını ise şu şekilde açıkladı; “Çalışmamızda bir de takvimleme var. Bunlar bir ilktir. Toplum bunlara bakarak koalisyonu oluşturacak partileri sorgulayabilecek. Muhaleffette kalacak olan partide daha somut bir program üzerinden sorabilecek.”

“KOALİSYONDA NİTELİK NİCELİĞİN ÖNÜNE GEÇMELİ”

Olası koalisyonun CTP’ye zarar vermemesi için yapılması gerekenleri de aktaran Çağlar, sözlerini şöyle noktaladı; “Eğer siz ortak bir noktada uzlaşıyorsanız çok rahat götürülebilir bir koalisyon olur. Eğer mutabakat sağlanıyor, samimiyet varsa, nitelik niceliğin önüne geçebiliyorsa bizim için yeterlidir. Kurulacak olan koalisyonda muhalefetin de çok büyük bir payı olduğunun altını çizmek gerekiyor. Muhaleffette kalacak parti veya partilerin bu meclisin çalışması için sorumluluk hissetmesi gerekiyor.”  

03/07/2015 12:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mehmet çağlar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.