CTP'de Neler Değişti?

ads ads ads ads
23/05/2016

ads
CTP'de Neler Değişti?

Cumhuriyetçi Türk Partisi Tüzük Kurultayı yapıldı. Kurultay Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından tüzükte öngörülen tüm değişiklikler madde madde görüşülerek onaylandı. Yeni tüzükte yer alan bazı değişikliklere göre, delege sistemi son bularak üye sistemine geçildi. Yüzde 30 olan cinsiyet kotası yüzde 40’a yükseltildi.

Görev süreleri üç dönem olarak sınırlandı. Buna göre, parti başkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı da dahil, seçimle gelinen tüm görevler en fazla üç dönem yapılabilecek. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Tüzük Kurultayı dün gerçekleştirildi. Parti Meclisi (PM)’nin onayı ile tüzükte ön görülen değişikliklerin tümü kabul edildi.  Yeni tüzüğe göre delege sistemi son bularak üye sistemine geçildi. Yüzde 30 olan cinsiyet kotası yüzde 40’a yükseltildi. Görev süreleri üç dönem olarak sınırlandı. PM üye sayısı doğal üyelikler kaldırılarak 40’tan 75’e yükseltildi. Kadın ve Gençlik Örgütleri genel başkan ve sekreterlerinin doğal üyelikleri hariç diğer tüm doğal üyelikler kaldırıldı. Genel Sekreterlik bünyesinde politika oluşturulması amacıyla AR-GE bürosu oluşturma kararı alındı. Yeni, tüzüğe göre MYK’nın uygun göreceği alanlarda Parti Sözcüleri belirlenecek. Disiplin Kuralları yeniden düzenlendi.

Yurtdışında yaşayan üyelerle ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Üye eğitimi için “Parti Eğitim Merkezi” kurulması kararlaştırıldı.

23/05/2016 17:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cumhuriyetçi Türk Partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.