CTP'den Hükümete Kırmızı Kart

ads ads ads ads
29/05/2017

ads
CTP'den Hükümete Kırmızı Kart

Genel kurulu izleyen CTP’liler Meclis dışında hükümet aleyhine slogan atarak, kırmızı kart açtı.

Meclis kapısında UBP-DP Azınlık Hükümetine “kırmızı kart” gösteren CTP’liler “hırsızlar dışarı, halk iktidara”, Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı

 Erhürman: Artık ne halkın ne bizim tahammülümüz kaldı!

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yasa dışı ve her türlü etik ilke ayaklar altına alınarak iktidar yakınlarına peşkeş çekilen araziler hakkında konuştu. Ülkedeki iktidarın halkın malını kendi ailelerine dağıtma telaşına düştüğünü, bu gidişata daha fazla izin vermeyeceklerini, halkın sabrının taştığını söyledi. 

Erhürman şöyle konuştu:

“Tahammül sınırlarının zorlandığı günlerden geçiyoruz. 13 aydır hükümetin ülkede yaptıklarının örnekleri üzerinden gidelim. Mağusa’da Bedi’s, Salamis’te sit alanı, Ötüken’de orman alanı, Kumyalı’da orman alanı, Tatlısu’daki sahil, Girne ikinci bölge emirnamesi, Çıkarma Plajı, Vasilya’daki Gorno Tepesi… Bütün bunlar bir gelecek hırsızlığı zincirinin halkalarıdır. Hükümet göreve geldiğinden beri mahkemelerde aldıkları tüm kararlar için ara emri çıktı veya hükümet geri adım atmak zorunda kaldı. Kamu arzilerinin peşkeşini durdurmak için 13 aydır mahkemelerdeyiz. Kooperatifteki, Vakıflar Bankası’ndaki istihdamlar, bakanlar kurulunun her gün yaptığı vatandaşlıklar... Bütün bunların üzerine şimdi tüy dikiyorsunuz. Çok net bir şey söyleyeceğim. Bu hükümetin bakanlar kurulunda oturan arkadaşlarımızın bize bu olaydan haberimiz yoktur yönünde mesajları var, bağımsız vekillerden UBP ve DP milletvekillerinden biz artık bu işte yokuz diye gelen mesajlar var. Mesaj dönemi kapandı beyler eğer bu ülkede gelecek kuşakları düşünüyorsanız, samimiyseniz artık sesinizi açıkça çıkarma zamanı geldi. UBP-DP sıralarındaki bazı vekillerin ve bazı bağımsız vekillerin de midesinin bunları kaldırmadığını biliyorum. Buna rağmen susmaya ve burada oturmaya devam edeceklerine inanmak istemiyorum. Bu onlar için de açık bir sınavdır. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.

Yaptığınız işler taban tabana hukuka aykırı. Bir tek kişiye veya şirkete menfaat sağlamak için yapılmış işlemler var. Mahkemeye gideceği anda düşeceği kesin ama mesele bu değil. Mesele pervasızca bunlara tevessül edebilmenizdir. Toplumun gözünün içine baka baka yaptınız ve asla hicap duymadınız. Bu meclisteki iktidar yanlısı 27 vekilin hepsi bunun arkasındaysa bilelim. Artık ne halkın ne bizim tahammülümüz kaldı. Geleceğimizi göz göre göre çalmanıza suskun kalmayacağız. Konuşurken yüzünüze bakmak bile istemiyorum. Hukuka aykırırıklarınız, ciddiyetsizliğiniz, yasa dışılığınız kontrolden çıktı. Şimdi çıkıp da kürsüden ‘bu işi kamu yararına yaptım’ demeyin! Milliyetçilik soslarınızla bütün yaptıklarınızı örtmeye kalkmayın. Ona buna menfaat dağıtmayı geçtiler son olarak menfaatin kendi ailelerine dağıtılması evresine geldiler. Rumlardan kalanlar bitti, hazine malları bitti, sıra ormanlara ve nihayet askeri bölgelere geldi çünkü başka bir şey kalmadı. En son onlar üleşilecek ve bu iş bitecek! Geçmişimizi çaldınız bugünümüzü de çaldınız yetmedi. Şimdi geleceğimize göz diktiniz. Bu gelecek hırsızlığıdır. Buna müsaade eden çocuklarının yüzüne bakacak yüze sahip olmayacak. Bu kadar açıktır, bu kadar vahimdir bu tablo!”

29/05/2017 13:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ctp, kırmızı kart
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.