CTP'den Özçınar'a eleştiri

ads ads ads ads
22/06/2017

ads
CTP'den Özçınar'a eleştiri

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın Güzelyurt Portakal Festival için 1 milyon TL’nin üzerinde harcama yaptığını savunarak, Özçınar’ı halkın parasını "şatafat için" kullanmakla suçladı.

Partinin Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada,  Özçınar’ın yasaları çiğnediği, suç işlediği, miktarı belli olmayan festival bütçesiyle Belediye Meclisi’nin onayı olmadan yola çıktığı savunuldu, Belediye Başkanı’na “harcamalarınızı bir kez daha gözden geçirin” çağrısı yapıldı.

Özçınar’ın yıllardır Güzelyurt Atatürk Düğün Salonu’nun tuvalet sorununu çözmediğini da savunan CTP Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu, “Belediye Başkanı bir festival için 1 milyon TL’nin üzerinde harcama yapma cesaretini nereden alıyor?” diye sordu.

“BELEDİYE BAŞKANI VE MÜDÜRÜ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?”

Tüm harcamaların şeffaf şekilde yapılması konusunda hassasiyet bildiren CTP Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İhaleye çıkmadan 40 bin dergi, yüzlerce billboard, afiş ve reklam işi yaptıran 300’ün üzerinde kişiyi yurt dışından festivale davet eden, halkın parasını şatafat adına harcayan Belediye Başkanı’na dur diyoruz. Yurt dışından getireceği sahne sanatçılarına ne kadar ücret ödeyeceğini sadece kendisi ve müdürü biliyorsa bu konuda şaibe yok mu? Sayıştay raporlarında geçtiğimiz yıllarda festival giderleri konusunda birçok usulsüzlük yapıldığı var. Bunlar ortada dururken tüm uyarıları kulak ardı eden Belediye Başkanı ve müdürü acaba ne yapmaya çalışıyor?"

22/06/2017 15:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mahmut Özçınar, güzelyurt
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.