Çukurca’da kahpe saldırı: Sekiz şehit

ads ads ads ads
30/07/2016

ads
Çukurca’da kahpe saldırı: Sekiz şehit

Hakkari Çukurca'daki PKK saldırısında; Jandarma Teğmen Selim Coşkun, Jandarma Astsubay Çavuş İbrahim Betin, Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz, Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel, Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş, Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul ve Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş şehit düştü.

Hakkari – Çukurca Karayolu Doğanlı bölgesinde dün saat 17:45 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, beş asker şehit düşmüş sekiz asker de yaralanmıştı. Bir acı haberde Genelkurmay’dan sabah saatlerinde geldi. Yaralanan askerlerden üçünün daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan üç askerin daha şehit olduğu belirtildi. Açıklamada böylece şehit sayısının sekiz yükseldiği kaydedilirken, şöyle devam edildi:

“İlk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında 19 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam 25 kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir. Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, 8 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

ACI HABERLER GELMEYE BAŞLADI

Şehitlerin evlerine de acı haberler gelmeye başladı. Şehit olan Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in Çorum'daki annesi Pakize Deniz'e acı haberi, Buharaevler mahallesindeki babasının evine gelen İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

2014 yılında göreve başlayan şehit Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz'in ilk görev yeri olan Ordu'dan, yaklaşık 15 gün önce Hakkari’ye atandığı öğrenildi. Bolu'da bulunan, şehidin emekli astsubay olan babası Galip Deniz’in de Çorum’a gelmek için yola çıktığı belirtildi. Üç kardeş oldukları öğrenilen Şehir Astsubay Çavuş Deniz'in cenazesinin Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından askeri Çorum'a gönderileceği ve Şehitlikte defnedileceği öğrenildi.

KONYA’DA ÇİFTE ATEŞ

Hain çatışma sonucu şehit düşen Özel Harekatçı Uzman Çavuş Mustafa Tünel'in Konya'nın Seydişehir ilçesindeki baba ocağına da ateşi düştü. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve

İlçe Jandarma Komutanı tarafından gece saatlerinde şehidin Ortakaraören Mahallesi Mazan mevkiinde bulunan baba ocağına acı haber verildi. Haberin verilmesinin ardından evden feryatlar yükselirken Baba Bekir Tünel ve şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından şehidin yakınları sakinleştirilmeye çalışılırken, eve ise Türk bayrağı asıldı. Şehit Uzman Çavuş Tünel'in Seydişehir'e bağlı Ortakaraören Mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin'in Konya'da yaşayan ailesinin evinde yas vardı. Şehidin, Konya’nın Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi’nde ikamet eden alisine acı haberi, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Acı haberin ulaşmasının ardından eve Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Fenalık geçiren anne Yüksel ve baba Mehmet Betin'e sağlık ekipleri müdahale etti. İki yıldır Hakkari’de görev yaptığı öğrenilen şehit Betin’in 3 kardeş olduğu, kardeşlerinden Kamil Betin'in Eskişehir’de Astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit askerin bekar olduğu öğrenildi. Şehidin naaşının Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Konya'ya gönderileceği belirtildi.

ADANA’YA ŞEHİT TEĞMEN ACISI

Aynı çatışmada şehit düşen Jandarma Teğmen Selim Coşkun’un acı haberi Adana’daki ailesini yasa boğdu. Ev kadını 19 yaşındaki Asyanur Coşkun ile evli olan 25 yaşındaki Teğmen Selim Coşkun’un şehit olduğu haberini gece askeri yetkililer, merkez Sarıçam İlçesi Orhangazi Mahallesi’nde oturan babası Ali Coşkun ile annesi Fatma Coşkun’a ulaştırdı. Acı haberle sinir krizi geçiren anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ağabeyi Mükremin Coşkun’un Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Kardiyoloji Uzmanı doktor olduğu, diğer kardeşi Battal Coşkun’un ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu öğrenildi.

1 yıldır Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı’nda görevli olduğu belirtilen şehit Teğmen Selim Coşkun’un cenazesi Adana’da toprağa verilecek.

BİR ATEŞ DE BURSA’YA DÜŞTÜ

Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş'ın, Mustafakemalpaşa ilçesindeki evine ateş düştü. Aktaş'ın şehadete erdiği haberi sabah saatlerinde Mustafakemalpaşa ilçesi Hisaraltı Mahallesi'nde ikamet eden babası Mehmet ve annesi Bedriye Aktaş'a ulaştı. Aile büyük üzüntü yaşarken, şehit uzman çavuşun 5 kardeş olduğu öğrenildi. Bir süre önce askerliğini tamamlayan Aktaş’ın, ardından uzman çavuşluğa başvurduğu ve 1.5 yıldan beri görevini yaptığı öğrenildi.1 gün sonra izne gelecekti

Öte yandan şehit uzman çavuş Aktaş'ın 1 Ağustos'ta izne geleceği ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan Aktaş'ın akrabası, “Kardeşim, sevdiğim dayımın oğlu Hakkari Çukurca'da hain saldırıda şehit olup, şehadete kavuşmuştur. Mekanın cennet olsun kardeşim. En son görüşmemizde 1 Ağustos'ta izne geleceğini söylemişti” dedi. 

30/07/2016 12:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çukurca, hakkari, pkk, saldırı, şehit, şehit askerler, terör
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.