Cumhurbaşkanı Akıncı Açıklama Yaptı

ads ads ads ads
21/02/2017

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Akıncı, Rum kesiminin olayı istismar ettiğini söyledi.

Akıncı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Anastasiadis’e defalarca rum toplumunu barışa hazırlaması gerektiğini anlattım fakat beni dinlemedi. Siyasi eşitliği Rum kesimi içine sindiremedi. Sayısal çoğunluğu Rum olan kurullarda nasıl karar alınacak noktasında söz hakkı verilmek istenmedi. Bu durumda Anastasiadis ve Rum halkının Kıbrıslı bir Türkünde dönüşümlü Cumhurbaşkanlığı yapmasından rahatsızlık duyduğu ve sindiremediğini görüyoruz. Bu güvensizlik ve eşitliği sindirememeleri Kıbrıs’ta çözüm olmayacağını ve bu şekilde referanduma gidilemeyeceğini ifade etti

”Siyasi eşitlik yoksa bulunan çözüm çözüm olmaz. Siyasi eşitlik yoksa referandum da yok. 69 yıl önce yaşanan ‘kötülüklerin anası’ olarak nitelendirilen Enosis kararına Kıbrıslı Türk halkının tepki göstermeyeceğini beklemeleri tuhaf. Var olan hassa kesimi doğru eğiteceğine, Enosis’i yeniden gündeme getirmek, çözüm çabalarını boşa çıkarmak olur. Elam gibi ırkçı ve faşist bir partinin Mecliste verdiği kararın çoğunluk ile onaylanması kabul edilemez.

Ben çözüm için uğraş veriyorum. Türkiye de sürece destek veriyor. Politikamızı onaylıyor. Biz barış kültürünü geliştirmek zorundayız.

21/02/2017 16:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mustafa akıncı, çavuşoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.