Cumhurbaşkanı Akıncı, Ticaret Odası’nı Kabul Etti

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı, Ticaret Odası’nı Kabul Etti

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yürütülen müzakere sürecinde iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, “İyi başlangıçlar önemlidir, devamı da önemlidir, ancak sonuç çok daha önemlidir. Başlangıcın güzel olması bize devamını da getirme şansını veriyor, umut veriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 28 Mayıs Perşembe günü Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ikinci kez Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceklerini de belirterek, “Umarım ki oradan da iyi haberler çıkar ve devamı da bu şekilde gelir” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün, Fikri Toros başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Görüşmede konuşan Toros, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya görevinde başarılar dileyerek, Oda hakkında bilgi verdi ve Kıbrıs Türk halkının iş hayatı ve ekonomisi açısından önemine dikkat çekti.

Toros, Kıbrıs’ta bulunacak bir çözüm ve çözüm sonrasında ekonominin önemine işaret ederek, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki ekonomik farkın bir an önce yakınlaştırılmasının ve AB müktesebatına başarılı bir uyum sürecinin önemli olduğunu kaydetti.

Bulunacak olan federasyonun başarılı olmasının ekonomik zaferlere bağlı olduğunu ifade eden Toros, bugün Cumhurbaşkanı’na çözüme yönelik, Kıbrıs Türk iş dünyasının görüşlerini, katkılarını ve önerilerini sunacaklarını söyledi.

Toros, Cumhurbaşkanı Akıncı ile çözüm sürecinde işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını da vurgulayarak, başta güven artırıcı önlemler ile müzakerelerdeki ekonomi başlıkları olmak üzere Oda’nın nasıl işbirliği ortaya koyabileceği konusunda konuşacaklarını kaydetti.

Rum muhatapları ile de görüşmeler yapıp, projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Toros, güven artırıcı önlemleri, güven artırması durumunda desteklediklerini belirtti.

AKINCI: “ODA GELECEKTE ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENECEK”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Kıbrıs Türk toplumunun önemli örgütlerinden biri olduğuna işaret ederek, Oda’nın geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli bir rol üstleneceğine inanç belirtti.

Akıncı, Yeşil Hat Tüzüğü ile diğer konularda Oda’nın çalışmaları olduğuna dikkat çekerek, Kıbrıs’ta iki toplumun yakınlaşmasına katkı koyan, ekonomik anlamda iki toplumun yararına olacak açılımlar geliştiren ve bunların yaşama geçmesi için takipçi olan Oda ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Ekonominin çok önemli bir alan olduğunu vurgulayan Akıncı, Kıbrıs’ta çözümden sonra özellikle insanların geleceğe daha mutlu ve refah bir şekilde yürüyebilmeleri için çok dikkate alınması ve doğru işler yapılması gereken bir alan olduğuna işaret etti.

“EKONOMİ VE TİCARET KOMİTESİ”

Bu alanda bazı düşüncelerin olduğunu ve bunları olay gerçekleştikçe paylaşacaklarını ifade eden Akıncı, ancak üzerinde çalışılan bazı konular olduğunu, bunlardan birinin ortak bir “Ekonomi ve Ticaret Komitesi” kurulması olduğunu söyledi.

Akıncı, burada her iki tarafın ticaret odalarının temsilcisi bulunacağını ve bu temsilcilerden de yararlı görüşler, öneriler geldikçe bunları da siyasi liderlik olarak dikkate alacaklarını kaydetti ve şöyle devam etti:

“EMEK DÜNYASIYLA DA GÖRÜŞECEĞİZ”

“Genel anlamda şunu söylemek istiyorum; şu anda iş dünyasıyla beraberiz, onların bize aktaracakları var ancak topumun ve diğer toplumun bir emek dünyası da var, onların temsilcileriyle de yeri ve zamanı geldikçe buluşacağız. Onların da sorunlarını dinleyeceğiz. Kıbrıs’ta bir çözümden hem iş dünyalarının hem emek dünyalarının yararlanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onların da geleceğe yönelik olarak daha güzel, daha mutlu bir yaşam için elbette iş dünyaları gibi talepleri vardır.

Dolayısıyla toplumun tüm kesimlerinin el birliğiyle yürüyeceği bir süreçtir. Ve ben bu yolda iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. İyi başlangıçlar önemlidir, devamı da önemlidir, ancak sonuç çok daha önemlidir. Şimdilik daha işin başındayız, başlangıç aşamasındayız.

Başlangıcın güzel olması bize devamını da getirme şansını veriyor. Başlangıç kötü olunca o zaman devamını da getiremezsiniz. Şimdi başlangıcın olumlu olmuş olması bize umut veriyor devamını daha iyi getirebilmek adına.”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 28 Mayıs Perşembe günü ikinci kez Rum lider ile bir araya geleceklerini belirterek, “Umarım ki oradan da iyi haberler çıkar ve devamı da bu şekilde gelir” dedi.

Bu süreçte Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ciddi bir rol oynayabileceğine inandığını ifade eden Akıncı, Oda’nın, Güney’deki muhatapları ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte bir etkileşim içerisinde bu süreci olumluya götürebileceklerine dikkat çekti

26/05/2015 16:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ticaret odası, akıncı, fikri toros
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.