Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2 tarafın halkının da olumlu bulacağı bir yapı kurup, kararlılıkla referanduma götürmenin önemine değinerek, “Bu şekilde bir statüko Kıbrıs Türkü’nün, özellikle de gençlerin hiç hayrına değildi” dedi

Cumhurbaşkanı Akıncı bugün Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği heyetini kabul etti. Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı görevinde başarılar dilemek için ziyaret etmek istediklerini belirtti. Maraş’ın her anlamda Kıbrıs’ın özel bir yeri olduğunu kaydeden Demirsöz, “Bugüne kadarki tüm anlaşma süreçlerinde taviz noktası olarak görüldüğü için Maraş hep Kıbrıs’ın tepe noktasına oturtuldu” dedi.

2010’da kurulan derneğin bölgeyle ilgili icraatlar yaptığını söyleyen Demirsöz, her şeyi devletten beklemek yerine sosyal sorumluluk bilinciyle bölgedeki sorunların mümkün olanlarını çözüp, diğerlerini de yetkililere aktararak, çözümüne destek verdiklerini belirtti.

Sınıra yakın olmaları nedeniyle uyuşturucu konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Demirsöz, bu konuda en kapsamlı çalışmayı yapan sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Bölgelerinin öncelikle Kıbrıs’ta, ardından da Türkiye üzerinden dünyaya tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Demirsöz, derneğin kan verme kampanyası düzenleme gibi faaliyetleri bulunduğunu belirtti.

AKINCI: “ZORU BAŞARMAK GÖREVİM”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, Kıbrıs’ta iki tarafın da eşitliğini ve güvenliğini temin edecek kalıcı bir barış için uğraştıklarını söyledi. Akıncı, 1968’den bugüne geçen 47 yıllık bir süreçte bu sorunun konuşulduğunu ve hiçbir konunun bunca zaman sürüncemede kalamayacağını kaydetti.

Önemli olanın, artık kararlılıkla referanduma götürülecek, 2 tarafın halkının da olumlu bulacağı bir yapı kurmak olduğunu belirten Akıncı, “İnsanların huzur içinde evet diyebilecekleri ve çözümden sonraki günlerin şimdiki günlerden daha iyi olacağı bir dönemi başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Akıncı, bunun kolay olmadığını ama zoru başarmanın da görevi olduğunu belirterek, “Bu şekilde bir statüko, Kıbrıs Türkü’nün, özellikle de gençlerin hiç hayrına değildi” ifadesini kullandı.

“ORTAK GAYEMİZ TOPLUMUN HUZURLU OLMASI”

Müzakere süreci devam ederken hayatın durmadığına işaret eden Akıncı, ister Maraş, ister KKTC’nin diğer bölgelerinde olsun, topluma en iyi şekilde hizmet vermenin hem hükümetlerin, hem de sivil toplum örgütlerinin görevi olduğunu kaydetti.

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği’nin uyuşturucu konusunda başlattığı faaliyetlerden haberdar olduğunu belirten Akıncı, “Otak gayemiz toplumun huzurlu ve mutlu olması” dedi. 

06/07/2015 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.