Hindistan'ın modern Robin Hood'u

ads ads ads ads
29/07/2015

ads
Hindistan'ın modern Robin Hood'u

Hindistan’da emekli bir sağlık teknisyeni zenginlerin kullanmadığı ilaçları toplayarak, fakirlere ulaştırıyor.

Omkarnath isimli 79 yaşındaki adam adeta Hindistan’ın modern Robin Hood’u. Son 3 senedir zenginlerin kullanmadığı ilaçları topluyor ve ilaca verecek parası olmayan, erişimi olmayan insanlara veriyor. Onun bu hizmetinden dolayı kendisine “ilaççı baba” deniyor. Omkarnath sadece zenginlerden ilaç toplamıyor. Aynı zamanda ülkedeki özel kliniklere koyduğu özel kutularla bağış da topluyor.

TANIK OLDUĞU OLAYDAN ETKİLENDİ

Yaşlı adam bu işe tanık olduğu bir yaralanma olayı sonucu başladığını belirtiyor. Bir gün birkaç inşaat işçisi kötü şekilde yaralanıyor ve Omkarnath da onları hastaneye götürüyor. Ancak hastane işçileri tedavi etmiyor ve gerekli ilaçları da başka yerlerden temin etmelerini söylüyor. Bu olaydan sonra da fakirlere ilaç temin etme fikri kafasında şekilleniyor ve hiçbir ücret almadan insanlara hizmet etmeye başlıyor.

AİLESİ ÖNCE KARŞI ÇIKTI ŞİMDİ İSE GURUR DUYUYOR

Ailesi ise bu işe ilk giriştiğinde kendisinin yaptığı şeyi dilencilik gibi görmüş ve bundan mutlu olmadıklarını dile getirmiş. Ancak şu an tüm aile Omkarnath’ın yaptığıyla gurur duyuyor.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ HAYALİ...

Bugün Omkarnath ayda 500 dolar kazanıyor ve dünya çapında bir ilaç ağı kurmanın peşinde. Bundan sonra bu işin nereye gideceği hakkında konuşan yaşlı adam “Çabalarım belki de okyanusta ancak bir damla olabilir, umarım ölmeden bu işin daha büyük bir harekete dönüştüğünü görebilirim” dedi. 

29/07/2015 14:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Omkarnath, Hindistan, Robin Hood
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.