Tatili ucuza getirmenin 10 yolu

ads ads ads ads
23/06/2015

ads
Tatili ucuza getirmenin 10 yolu

Gezmeden yapamam ama az para harcayarak çok yer görmek istiyorum diyenlerden misiniz? O zaman bize kulak verin, paranız cebinizde kalsın. İşte size tatili ucuza getirmenin türlü çeşit yolları... 

BİLETİ UCUZA GETİRİN

Tatil masrafları daha tatile gitmeden biletlerin alındığı andan itibaren başlar. Eğer tatili ucuza getirmek istiyorsanız kesinlikle ulaşımdan başlamanız gerekiyor. Havayolu şirketlerinin fiyatlarının yaz döneminde pahalandığını ve özellikle de tatil merkezlerine uçuş fiyatlarının arttığını unutmayın. Gideceğiniz ülke ya da şehre ucuz bilet bulmak için Skyscanner, Airfarewatchdog gibi siteleri takip edebilirsiniz. Unutmayın bu işe ne kadar erken karar verip ne kadar erken başlarsanız o kadar kârlı çıkarsınız.

BİR DE GEMİ VAR

Cruise olarak bilinen gemilerle yapılan turistik amaçlı geziler, kumar, spa ve içki keyfi yapmaktan feragat etmek isteyenlere, yeni yerleri çok daha ucuza görme şansı sunuyor.

SOKAK LEZZETLERİNİ DE DENEYİN

Tatilde en çok para harcanan konulardan birisi de yeme-içmedir. Bu konuda tasarruf yapmak istiyorsanız önceden gideceğiniz ülkenin ya da şehrin mutfak kültürünü ve orada nelerin mutlaka tadılması gerektiğini araştırın. Bunu yapmanız halinde iyi bir yemek için illa da pahalı bir restorana gitmenize gerek olmadığını göreceksiniz. Her ülkenin, şehrin illa ki biraz salaş ama orijinal lezzetler sunan bir lezzet durağı vardır. İlla şık bir mekâna gitmeniz gerekiyorsa da yemeğinizi önceden yiyip mekânda kahveyle idare edin.

TEK SEÇENEK OTEL DEĞİL

Şık bir otelde kalmak yerine, ev değişim programlarını, dönemsel kiralanan apart evleri ya da günlük ücretleri oldukça düşük olan üniversite yurtlarını değerlendirebilirsiniz. Hatta mutfağı olan bir yer bulursanız, dışarıda yemek yeme maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.

NERESİ HESAPLI?

Eğer yurtdışı tatili yapmak ve onu da ucuza getirmek istiyorsanız gideceğiniz ülkenin parasının değerinin büyük önemi var demektir. Örneğin Ukrayna’nın 10 grivnası aşağı yukarı 1 TL’ye denk geliyor. Bunun anlamı o ülkeye gittiğinizde paranızın değerlenmesi ve tatilin ucuza gelmesi demek.

ALIŞVERİŞ ŞART MI?

Özel bir sağlık sigortanız varsa ayrıca seyahat sigortası yaptırmanıza gerek yoktur. Acentenizi bu konuda uyarın. Ve tabii ki tatilde alışverişten uzak durun. İlla da eşe dosta birkaç hediye, birkaç hatıra ile dönmek istiyorsanız alışveriş yapabileceğiniz ucuz pazarları tatile gitmeden önce tespit edin ve bu konuya ayırdığınız bütçenin dışına çıkmayın.

KİMİN EVİNDE KALACAKSINIZ?

İnternette ev değişimi olanağı sunan birçok site var. Homelink, Craig’s List, Couch Surfers bunlardan birkaçı. Bu ve benzeri sitelerden gitmek isteyeceğiniz yerde yaşayan bir aile ile ev değişimi yapabilirsiniz. Bu sayede hem konaklama hem de yiyecek masraflarını büyük oranda kısmış olursunuz.

ACENTELERİ İHMAL ETMEYİN

Seyahat acenteleri turistlerin ilgisini çekmek için zaman zaman her şey dahil paketleri oldukça uygun fiyatlara sunabiliyor. Tatile çıkmadan önce mutlaka tur acentelerinin düzenlediği turlara göz atın. Buradan çıkacak bir fırsatı yakalayabilir ve tatil hayalini kurduğunuz yere ucuza gidebilirsiniz.

PARAYI GİTMEDEN ÇEVİRİN

Yurtdışındayken kredi kartınızı mümkün olduğunca kullanmaktan kaçının. Paranızı nakit olarak harcamak çoğunlukla daha kârlı olacaktır. Döviz alırken de havaalanlarını tercih etmeyin, en ideali Türkiye’den ayrılmadan paranızı dövize çevirmek.

KAMP HEM UCUZ HEM KEYİFLİ

Ailecek tatile çıkmayı planlıyorsanız mutlaka kamp tatillerine göz atın. Kamplı tatiller çocukları çok mutlu ettiği gibi iyi bir yerde büyükler de en az çocuklar kadar keyif alabilir. Yıkanma, tuvalet ve yemek gibi temel ihtiyaçları karşılayan ve ortalama bir otelden çok da iyi hizmet veren pek çok kamping var. Bunlardan birinde güvenli olduğu kadar heyecanlı bir tatil yapabilirsiniz. Çadırınız için alacağınız suyu marketten satın alabileceğiniz için bu tip bir tatil size çok daha ucuza gelecektir. Kampın en hesaplı tatil yöntemlerinden biri olduğunu aklınızdan çıkarmayın. 

23/06/2015 08:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: UCUZ TATİL, uygun tatil
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.