Daha çok su içmelisin, hem de limonlu!

ads ads ads ads
06/05/2016

ads
Daha çok su içmelisin, hem de limonlu!

Limon tam bir vitamin ve mineral deposudur.

Vitammin B, C, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve lif içerir. Limonun içinde greyfurttan ve elmadakinden daha çok potasyum bulunur!

İşte limonlu su içmenin 9 yararı:

1) Bağışıklık sisteminizi güçlendirir: C vitamini vücudumuzun bağışıklık sistemi için hastalıklara karşı çok gerekli bir vitamindir. Özellikle stres seviyenizin yüksek olduğu günlerde bol bol limonlu içecekler tüketmeye özen gösterin çünkü vücuttaki yüksek stres C vitamini düzeyinin düşmesine sebep olur.

2) Potasyum deposu: Limon içeriğindeki yüksek düzeyde potasyum ile beyin ve sinir fonksiyonlarınin düzenlenmesinde üzerinde çok yardımcı bir etki gösterir.

3) Sindirime yardımcı olur: Limon mide-barsak sistemindeki şişkinlik ve yanma hissini iyileştirir.

4) Vücudu temizler: Karaciğeri uyararak vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

5) Limonun içeriğindeki antioksidanlar cilt üzerinde de etkili olur ve kızarıklık ve leke izlerinin kaybolmasına yardımcı olur.

6) Limonun içeriğindeki pektin fiberin sindirimi uzun sürdüğü için, tokluk hissi süresini uzatır

7) Düzenli olarak limon suyu içilmesi, vücuttaki asit düzeyini, özellikle ürik asit düzeyini azaltarak, enflamasyon gelişiminin oluşmasına engel olur.

8) Kafein alımını azaltır: Günde birkaç fincan kahve tüketen biri misiniz? Kanınızda gezen kafein düzeyi arttıkça stres seviyenizin de yükseldiğini unutmayın. Bu nedenle sabahları ya da öğleden sonraları tükettiğiniz bir fincan kahvenin yerini, sıcak bir fincan limonlu su ile değiştirin. Taptaze kokusu bile sizi sakinleştirmeye yardımcı olacaktır.

9) Ilık limon suyu, boğaz ve bademcik bölgesinde gelişebilecek olası virüs enfeksiyonlarına karşı da koruma sağlar. Boğaz ağrısını hafifletir.



 

06/05/2016 14:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: su, limon, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.