Danimarka´da şiddetli yağış hayatı felç etti

ads ads ads ads
01/09/2014

ads
Danimarka´da şiddetli yağış hayatı felç etti

Danimarka'da metrekareye bir saatte 100 mm yağmur düştü. Evler ve iş yerleri su altında kaldı. Tren ve otobüs seferleri yapılamadı.

Danimarka'da metrekareye bir saatte 100 mm yağmur düşerken çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Tren yolları ve kara yollarının su altında kalması nedeniyle tren ve otobüs seferleri iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, yoğun yağışların hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bir can kaybı yaşanmadığını, kazalar nedeniyle yaralanmalar olduğunu bildirdi.

Danimarka'da yağıştan en çok etkilenen başkent Kopenhag'da Österbro ve Lyngby istasyonları sular altında kaldı. Kopenhag'daki Vestra cezaevi ile dünyaca ünlü eğlence parkı Tivoli de sular altında kaldı. Yetkililer ev sahiplerine evlerinin alt katları, özellikle bodrumlarında önlem almaları tavsiyesinde bulundular. Kopenhag belediyesi yoğun yağış ve sel baskınları nedeniyle binalara sıcak su verilemediğini bildirdi. Belediye yetkilileri, içme sularına kanalizasyon suları karışma ihtimali olabileceğini bildirerek, hazır sular dışında içme suyu kullanılmaması çağrısında bulundu. Okullara yemek servisi yapan Eat firması da binalarına su basması nedeniyle uzun süre servis yapılamayacağını bildirerek velilerin çocuklarının beslenme paketlerini evden hazırlamalarını istedi.

Ülkede ulaşım büyük ölçüde aksarken, bazı bölgelerde askeri ve sivil savunma birliklerinin de kurtarma ve suları tahliye etme çalışmalarına yardımcı olduğunu bildirdi. Meteoroloji yetkilileri, yoğun yağışların pazartesi günü de devam edeceği uyarısında bulundu.  

01/09/2014 13:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Danimarka, yağış, haber dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.