Danimarka'da sinek mantarı zehirlenmesi

Danimarka'da başkent Kopenhag'a 60 kilometre uzaklıktaki Haslev kasabasında aynı aileden 11 kişi yedikleri sinek mantarından zehirlendi, ikisi öldü.

ads ads ads ads
20/10/2017

ads
Danimarka'da sinek mantarı zehirlenmesi

Emniyet ve sağlık yetkililerinin ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında verilen bilgilere göre, bugün yerel saatle 10.45'te, 15 yaşındaki bir kişinin nefes almakta güçlük çektiği şikayetiyle ambulans çağrısında bulunuldu. 

Sağlık personeli olay yerine ulaştığında evdeki diğer 11 kişide de benzer belirtileri görerek, bölgeye polis ve takviye sağlık birimleri çağırdı. 

Olay yerine 40 kişilik sağlık personelinin sevk edilirken, ailenin tamamı zehirlenme şüphesiyle Roskilde ve Slagelse şehirlerindeki hastanelere sevk edildi. 

İlk müdahalelerde ailenin sadece bir üyesinde zehirlenmeye yönelik bulguya rastlanmadı, diğer 11 kişi Kopenhag'daki Kraliyet Hastanesi'ne nakledildi. 

Hastanede tedavi altına alınan 11 kişiden 2'si kurtarılamadı, 2'si ağır 9 kişinin tedavisi ise sürüyor. 

Öte yandan ulusal basında, söz konusu kişilerin anne, baba ve 10 çocuğundan oluşan Kongolu sığınmacı bir aile olduğu iddiaları yer aldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, zehirli sinek mantarlarının aile tarafından mı toplandığı yoksa başka kişiler tarafından mı aileye verildiği araştırılıyor. 

20/10/2017 09:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: danimarka, sinek mantarı, mantar zehirlenmesi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.