Darbeyi önleyen komutan 2. Başkan oldu

ads ads ads ads
29/07/2016

ads
Darbeyi önleyen komutan 2. Başkan oldu

TC Başbakanlık'ta gerçekleştirilen son yılların en kritik YAŞ toplantısının ardından, kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre komuta kademesinde değişiklik yok.

Merakla beklenen Yüksek Askeri Şura kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. Genelkurmay Başkanı ile Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanları yerinde kaldı. 15 Temmuz darbesinin önlenmesinde önemli rolü olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ise, Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Bu atama ile Dündar’ın Kuvvet Komutanı olmasının da önü açıldı. 4 Korgeneral de Orgeneralliğe yükseltildi.

asker-orta

2019’UN KOMUTANI

YAŞ kararları uyarınca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görevine devam edecek. Akar 2019’da emekli olacak. Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ise Jandarma Genel Komutanı oldu.



Bu atama ile Güler’in gelecek yıl Kara Kuvvetleri Komutanı, 2019’da ise Genelkurmay başkanı olmasının önü açıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak da aynı görevi bir yıl daha sürdürecek.



Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’nun görev süresi 2. kez bir yıl daha uzatıldı. Bostanoğlu gelecek yıl emekli olacak ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele bu görevi devralacak. Kösele, İzmir askeri casusluk davasında kumpasa uğramıştı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da görevine bir yıl daha devam edecek

4 YENİ ORGENERAL

YAŞ kararları ile 1. Ordu komutanı olan Musa Aysever, 2. Ordu Komutanı olan İsmail Metin Temel, EDOK Komutanı olan Tahir Bekiroğlu ve Hava Kuvvetleri Muharip Birlikler Komutanı olan Hasan Küçükakyüz Kor rütbesinden, terfi ederek Orgeneral oldular. 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın görev yeri değişmedi.

Kalın’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

*Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar görevine devam ediyor

*Kara Kuvvetleri Komutanı Zeki Çolak görevine devam ediyor.

*Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu görevine devam ediyor.

*Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal görevine devam ediyor.

*Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı oldu.

*Donanma Komutanı Veysel Kösele görevine devam ediyor.

*Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu getirildi.

*1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar Genelkurmay 2. Başkanı oldu.

*3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş

* Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep

 

29/07/2016 08:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İbrahim Kalın, Darbe, YAŞ
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.