DAÜ BİR-SEN'den Başbakanlık önünde eylem

ads ads ads ads
17/09/2014

ads
DAÜ BİR-SEN'den Başbakanlık önünde eylem

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde işçi ve memurların örgütlü bulunduğu Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası DAÜ BİR-SEN Toplu İş Sözleşmesi imzalanmadığı gerekçesiyle Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş eylemi yaptı.

Sendikanın yönetim kurulu üyeleri, Gazimağusa’dan başlattıkları eylemi Başbakanlık önünde tamamladı.

Eyleme, KTÖS, DKP ve DAÜ-SEN de destek belirtti.

Başbakanlık önünde basına açıklama yapan DAÜ-BİR-SEN Eş Başkanı Buğu Sümen Çohar, toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığını belirterek, eylemi bu çerçevede gerçekleştirdiklerini söyledi.

DAÜ-BİR-SEN Eş Başkanı Kazım Hakverdi de gelinen aşamada bir sonuç alınamadığını ve DAÜ Rektörlüğü’nün konuya duyarsız kaldığını savunarak, sorunları çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise DAÜ Rektörlüğü’nün yerine getirmesi gereken görevler olduğunu ancak bu görevleri yerine getirmediğini ve vakıf yöneticilerinin de buna sessiz kaldığını savunarak, DAÜ BİR-SEN’e desteklerini belirtti.

DAÜ SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza da, toplu iş sözleşmesinin çalışma barışını getireceğini söyleyerek, “istediğimiz ayrıcalık değil, çalışma barışının sağlanması ve her şeyin kurallara bağlı yapılmasıdır” dedi.

Sendika Yöneticileri konuşmaların ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşme gerçekleştirdi.

Sendika yetkilileri görüşme sonrasında, Cuma günü Vakıf Yöneticiler Kurulu toplantısının yapılacağı ve MYK’nın vereceği kararın bekleneceği bilgisini verdi.

17/09/2014 10:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: daü, bir-sen, eylem, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.