Davullu zurnalı cenaze töreni

ads ads ads ads
20/08/2014

ads
Davullu zurnalı cenaze töreni

Mersin'de, KKTC plakalı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisinin annesi, "mürüvvetini göremedim" diye ağıt yaktığı oğlu için davul zurnalı cenaze töreni düzenledi.

Trafik kazası sonucu hastanede verdiği 18 günlük yaşam mücadelesini kaybeden üniversite öğrencisi genç için davullu zurnalı cenaze töreni yapıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta arkadaşlarıyla yürüyen Mersin Üniversitesi matematik bölümü 3. sınıf öğrenci Mehmet Deniz Sınar, D.A. yönetimindeki KKTC plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sınar, burada 8 gün süren tedavisinin ardından sevk edildiği Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti.

Babasını da geçtiğimiz yıl kaybettiği öğrenilen Sınar için merkez Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesi'ndeki evinde cenaze töreni düzenlendi.

Gencin arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı dökerken, anne Muazzez Sınar, "mürüvvetini göremedim" diyerek ağıt yaktığı oğlu için geleneklerine göre davul ve zurna çaldırdı. Yakınlarıyla beraber ağlayarak oynayan anne, oğlunun eline de cenaze aracında kına yaktırdı.

Anne Sınar gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna çarpan sürücünün 16 yaşında olduğunu iddia ederek, "Ben bir anneyim, adalet varsa yerini bulsun. Paralarıyla çocuklarını kaçırmaya çalışıyorlar, benim evladımı geri getirebilecekler mi? Geçen yıl eşimi kaybettim daha yıl dönümünü yapamadan bir kızımla kaldım" dedi.

Cenaze daha sonra Karaduvar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, Mehmet Deniz Sınar'a çarpan aracın sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, ailenin avukatlarının da zanlının tutuklanması istemiyle karara itiraz ettiği öğrenildi. 

20/08/2014 12:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.