Davutoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması

ads ads ads ads
26/11/2015

ads
Davutoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından TBMM'ye sunulan 64. Hükümet Programı'nda yer alan "Vizyoner ve Öncü Ülke" başlıklı bölümde Kıbrıs konusu da yer aldı.

Programda, 64. Hükümet döneminde de uzun dönemli perspektifle, sağlam değerlere dayalı geliştirilen dış politikanın gelecek dönemde de dünya ve ülke şartlarını dikkate alarak geliştirilmesine devam edileceği belirtildi.

Kıbrıs'ta müzakere edilmiş bir çözüm ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum içerisindeki haklı yerini alabilmesinin temel önceliklerden biri olduğu ifade edildi.

KIBRIS'TA, HER İKİ HALKIN ASLİ KURUCU İRADELERİNİ, SİYASİ EŞİTLİKLERİNİ VE ADA'NIN ORTAK SAHİBİ OLMALARINI TEMEL ALAN, MÜZAKERE EDİLMİŞ, ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM İÇİN GARANTÖR ÜLKE OLARAK YAPICI KATKIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ VE BM'NİN BU YÖNDEKİ ÇABALARINI DESTEKLEYECEĞİZ”

 TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC'nin ekonomik altyapısının güçlendirilmesi ve refahının artırılması için bugüne kadar kararlılıkla attıkları adımlara devam edeceklerini belirtti.

Davutoğlu, Kıbrıs'ta, her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve Ada'nın ortak sahibi olmalarını temel alan, müzakere edilmiş, adil ve kalıcı bir çözüm için garantör ülke olarak yapıcı katkılarını sürdüreceklerini de vurguladı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün 64. Hükümet'in programını okuyan Davutoğlu, dış politikaya ilişkin hedefleri anlatırken Kıbrıs konusuna da değindi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kıbrıs'ta müzakere edilmiş bir çözüm ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum içerisindeki haklı yerini alabilmesi, temel önceliklerimizden biridir.

KKTC'nin ekonomik altyapısının güçlendirilmesi ve refahının artırılması için bugüne kadar kararlılıkla attığımız adımlara devam edeceğiz. Yakın zamanda ana vatanla yavru vatanı su boruları ile birleştirip, ana vatandan yavru vatana aziz Anadolu suyunu götürdük. Kıbrıs'ta, her iki halkın asli kurucu iradelerini, siyasi eşitliklerini ve Ada'nın ortak sahibi olmalarını temel alan, müzakere edilmiş, adil ve kalıcı bir çözüm için garantör ülke olarak yapıcı katkımızı sürdüreceğiz ve Birleşmiş Milletler'in bu yöndeki çabalarını destekleyeceğiz."

26/11/2015 08:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ahmet Davutoğlu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.