Dayanışma gecesinde gerginlik

ads ads ads ads
19/10/2017
HK

ads
Dayanışma gecesinde gerginlik

16. Taşkınköylüler Dayanışma gecesinde bir araya gelen Taşkınköy sakinleri ile siyasiler önce Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş arasında alevlenen tartışmalı bir atmosfer yaşadı, daha sonra ise müziklerle eğlendi.

2002 yılından bu yana Ahmet Ersöz tarafından düzenlenen Geleneksel Taşkınköylüler Dayanışma Gecesinin 16.sı geçtiğimiz salı akşamı Göçmenköy’de Dub-Le Meyhane&Taverna’da gerçekleşti. Gecede ciddi bir katılım gösteren ve salonu dolduran Taşkınköylülerle birlikte siyasi parti temsilcileri de bulundu.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Sağlık Bakanı Dr.Faiz Sucuoğlu, TDP Başkanı Cemal Özyiğit , Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, Milletvekilleri Ersin Tatar, Birikim Özgür, Özkan Yorgancıoğlu, ve DP,CTP,UBP,HP,TDP örgüt temsilcileri, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı mekanda bulunanlar arasındaydı. Gecede konuşma yapan Taşkınköy Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ersöz buluşmaya katılanlara teşekkür ederken Yönetim Kurulu adına basın bildirisi okuyarak kulüp için verilen ama tutulmayan sözlerden dolayı sitemlerini bildirdi. Diğer konuşmacılar Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı gecenin anlam ve önemine vurgu yaptılar. Gecede ayrıca söz isteyen Kulüp eski Başkanı Dr. Mert Taşkın da merhum babası Necati Taşkın anısına çıkardıkları kitabın tanıtımını yaptı.

Bıçaklı ve Denktaş tartıştı

Daha sonra söz almak isteyen Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı siyasilere sert bir şekilde yüklendi. Cevap hakkı doğan ve söz alan Serdar Denktaş ile Bıçaklı arasında tatsız tartışmalar yaşandı. Kulübün 2002 yılından beri 62 bine katlanan ve af yasasıyla 32 bine düşen vergi borcunu 3 aylık maaşıyla ödeyip kapatacağını söyleyen Denktaş “Halı sahanın tamirini de siz yapacaksınız, söz verin.” diyerek kürsüden indi. Bu olaydan sonra DP ve UBP temsilcileri salonu terk etti. Gecede 80’e yakın hediyenin bulunduğu piyango çekilişi de yapıldı. Gecenin sanatçıları Burçin Kahraman ve Barış Başarılı sahneleriyle göz doldurdu.

19/10/2017 16:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: denktaş, tartışma, gerginlik
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.