Dehşet Anları Kamerada

ads ads ads ads
27/07/2016
Haberler - Dünya

ads
Dehşet Anları Kamerada

IŞID'in Bombayla Saldırdığı Kamışlı'daki Dehşet Anları Kamerada

Suriye'nin Kamışlı kentinde terör örgütü IŞID'in bombalı saldırısı kameralara yansıdı. En az 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırı anında yaşanan dehşet an be an görüntülendi.



IŞID'in Bombayla Saldırdığı Kamışlı'daki Dehşet Anları Kamerada



Suriye Kürtlerinin yaşadığı Kamışlı kentinde IŞİD'in düzenlediği iki bombalı saldırıda en az 56 kişi hayatını kaybetti. Bombanın patlatıldığı o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

EN AZ 56 KİŞİ ÖLDÜ

Ölenlerin çoğunluğunun sivil olduğu belirtiliyor. Alman haber ajansı DPA'ya konuşan yerel kaynaklar saldırıda en az 56 kişinin öldüğünü ve 140 kişinin yaralandığını ifade etti. Kürt Asayiş Birliği'ndeki bir sözcü AFP'ye Kamışlı'daki saldırının "kentin şimdiye kadar gördüğü en büyük saldırı olduğunu" söyledi.

KÜRT YÖNETİMİNİN GÜVENLİK KARARGAHININ YAKINLARINDA PATLATILDI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, bombalardan birinin Kamışlı'nın da içinde bulunduğu Haseke bölgesinin kontrolünü elinde tutan Kürt yönetiminin güvenlik karargahının yakınlarında patladığını duyurdu. İlk saldırının Kürt yönetim binalarının bulunduğu bölgenin girişindeki güvenlik noktasında patlayıcı yüklü kamyonla düzenlendiği belirtiliyor.



VALİ, KAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Suriye devlet televizyonu ikinci saldırının patlayıcı yüklü bir motosikletle düzenlendiğini geçti. Saldırıda yaralananlar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.



Haseke Valisi vatandaşlardan hastanelere giderek kan bağışında bulunmalarını istedi.




BARZANİ'DEN TALİMAT

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kamışlı ilçesinde meydana saldırıyı kınamak için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kamışlı kentinde meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda kardeşimizin hayatını kaybedip, yaralanmasından çok üzgünüm. Söz konusu vahşi terör saldırısını şiddetle kınayıp, hayatını kaybedenlere başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.



IKBY Başkanı Barzani, söz konusu saldırıda yaralanan sivillerin tedavisinde kolaylık gösterilmesi için IKBY'deki yetkililere gerekli talimatların verildiğini belirtti. 

27/07/2016 20:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak ve Şam İslam Devleti, Irak Şam İslam Devleti, Kürt Bölgesel Yönetimi, Fransız Haber Ajansı, Mesut Barzani, İnsan Hakları, Kan Bağışı, Kürdistan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.