Demirtaş, Akıncı ile görüştü

ads ads ads ads
31/05/2016

ads
Demirtaş, Akıncı ile görüştü

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Kıbrıs’ta Kürt öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin Cumhurbaşkanı Akıncı ile telefonda görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

HDP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, bugün (30 Mayıs Pazartesi) akşam saatlerinde Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ile bir telefon görüşmesi yapmıştır.

“Görüşmede Sayın Demirtaş, Kıbrıs’ın Lefke kentinde, üniversite öğrencileri arasında cereyan eden olaylara dair kaygılarını ifade etmiştir.

“Sayın Cumhurbaşkanı, söz konusu olayların yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve herkesin sükuneti sağlama konusunda çabasını beklediğini ifade etmiştir.

“Sayın Demirtaş da, sükunet için her türlü çabanın hep birlikte sürdürüleceğini, bütün öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere Kıbrıs’ta bir an önce bu türden olayların yaşanmaması için huzurun sağlanmasını temenni ettiğini belirtmiştir.” 

31/05/2016 08:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: demirtaş, akıncı, kürt
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.