Demokrat Parti Kararını Verdi

ads ads ads ads
16/04/2014
TAK

ads
Demokrat Parti Kararını Verdi

Demokrat Parti Ulusal Güçler(DP-UG) Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu, CTP ile hükümet ortaklığı ve yerel seçimlerde UBP ile güçbirliğinin sürdürülmesine karar verdi, bu konuda yaşanan sıkıntıların aşılması yönünde çalışma kararı aldı.

Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 5.5 saat süren ve gece yarısı tamamlanan toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, görüşlerin açıkça ifade edildiği bir toplantı olduğunu, toplantı öncesi hükümet ortaklığı veya UBP ile ittifaktan birinden vazgeçme kararı çıkar düşüncesi taşıdığını belirtti.

"Hükümet icraatlarında bir süreden beridir kilitlenme yaşanmaktaydı, ancak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bu sabah gerçekleştirilen toplantıda, sıkıntıların aşılabileceği yönünde görüş birliğine vardık” diyen Denktaş, mutabakatın CTP-BG’nin Merkez Yönetim Kurulu tarafından da benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Denktaş, “CTP MYK’sının bambaşka bir karar üretmesi elbette bizim tutumumuzu da ortadan kaldırır” dedi.

Denktaş, MYK’dan “Koalisyon protokolü ve hükümet programına uygun hareket edilmesi halinde bir hükümet krizi yaratmanın doğru olmayacağı” kararı çıktığını belirtti.

YEREL SEÇİM

Yerel seçimlerde güçbirliği konusunda medyanın da katkısıyla ciddi sıkıntıların ortaya çıktığını da ifade eden Denktaş, sıkıntıların aşılması ve güç birliğinin en sağlıklı bir şekilde yürütülmesi yönündeki Parti Meclisi kararının halen yürürlükte olduğunu belirtti.

Denktaş, “MYK bu güç birliğinin devam etmesi için sıkıntıları aşacak girişimlerin yapılmasını, en sağlıklı güç birliğinin oluşmasını arzu etmektedir” dedi.

Her iki konuda da muhataplar ile görüşme yapılacağını kaydeden Denktaş, “Sonuç onların tutumuna da bağlıdır” dedi.

ALANLI

"Milletvekili aday olamaz" diye bir kural olmadığını da kaydeden Denktaş, DP Ulusal Güçler Milletvekili Hüseyin Alanlı’nın İskele bölgesinde bölge örgütlerinin görüşü doğrultusunda ve kazanma şansı bulunmasından dolayı belediye başkanlığına aday gösterildiğini de kaydetti.

UBP ile güçbirliği alanlarının çok büyük bir sıkıntı olması halinde daraltılabileceğini kaydeden Denktaş, ancak 16 belediyede güç birliğinin devam etmesini istediklerini söyledi. 

16/04/2014 08:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: demokrat parti, hasan taçoy, serdar dentaş, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.