Denizi ve tekne turizmini sevenler için en iyi 5 Akdeniz adası

ads ads ads ads
15/06/2016

ads
Denizi ve tekne turizmini sevenler için en iyi 5 Akdeniz adası

Yelken tutkunları için Akdeniz'in yeri başka... Akdeniz'e açılıp ada ada gezmek isteyen yelken tutkunları için Conde Nast Traveller Türkiye'nin 5 önerisi
Yunan adalarına hem kapı komşumuz olduğu, hem de kolay vize olanakları sunduğu için hemen her yaz gidiyoruz. Peki Ege’den Akdeniz’e açılıp liman liman gezmek isteyenler nereye gitmeli?
Conde Nast Traveller Türkiye Dergisi'nde Canan Demiray marinalarıyla ünlü Akdeniz adalarını anlattı. İşte deniz seyahati tutkunları için 5 Akdeniz Adası...
Aile tatili için: Mallorca
Çocuk dostu kumsalları, her yaş grubuna uygun aktiviteleri ve resortlarıyla Mallorca, aile tatili için ideal adanız. Mavi bayraklı sığ sularda çocuğunuz yüzerken keyif yapmak için adanın kuzeydoğusundaki Platja de Muro’yu tercih edebilirsiniz.
Kültür ve tarih için: Sicilya


Akdeniz’in en büyüğü, Erice’den Syracuse’e görülmesi gereken, Antik Çağ’dan Ortaçağ’a uzanan kasabalarıyla Sicilya, kültür turu yapmak isteyenlere birebir. Üstüne üstlük, görmek isteyebileceğiniz bir yanardağı, Catanya ve Noto gibi enfes barok kasabaları, Taormina gibi sokaklarıyla büyüleyecek köşeleri de var.
Sportif tatil meraklılarına: Korsika
Cote D’azur sahillerinden Akdeniz açıklarına uzanın, korsanlar adası Korsika’da deniz sporlarının yolunu bulun. Yaşam burada yavaş geçse de, upuzun sahili ve kristal berraklığındaki suları hareketli bir tatilin yolunu açıyor. Kumlu plajlarında güneşlenmek de bir opsiyon ama dalıp batık gemileri, zengin deniz altını keşfetmek ya da su üstünde kalıp sörf yapmak için de ideal.
Romantik tatil: Capri
Solero tepesine teleferikle çıkıp Napoli körfezinin manzarasını bakın. Küçük butikler ve kafeler arasında sevgilinizle el ele dolaşın, limon ağaçlarının kokusunu içinize çekin. Capri’nin her köşesi romantik bir tatili çağırıyor.
Partilemek için: İbiza

Bu adayı Akdeniz’de tahtından edebilecek bir yer henüz yok. Klüpleriyle, konser mekanlarıyla, birbirinden ünlü djlerin çaldığı sabahın ilk ışıklarına kadar süren partileriyle İbiza’da dans sizin, eğlence sizin. 

15/06/2016 16:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tatil, seyehat, turizm, akdeniz
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.