Denktaş, Çiftçiler Birliği İle Görüştü

ads ads ads ads
15/04/2014
TAK

ads
Denktaş, Çiftçiler Birliği İle Görüştü

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin kuraklık ödenekleriyle ilgili sıkıntısı olduğunu ancak sorunların çözülmesi ve üreticinin mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Denktaş, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve yeni yönetim kuruluyla görüştü.

Hüseyin Çavuş Kelle, görüşmede yaptığı konuşmada, 6 Nisan’da yapılan Genel Kurul toplantısında, yeni yönetim kurulunun oluşturulduğunu söyledi.

Serdar Denktaş’ın her zaman üreticinin yanında olduğunu, bu amaçla da kendisini ziyaret etmek istediklerini ifade eden Kelle, bu yıl çok ciddi bir kuraklık yaşandığını, bu sebeple de üreticinin sıkıntılarının her geçen gün arttığını söyledi.

Girdilerin de yükselmesiyle çiftçi ve hayvancıların işlerinin durma noktasına geldiğini ifade eden Kelle, hükümetten çiftçi ve hayvancılar için, daha iyi niyetli ve belirleyici çalışmalar yapmasını istedi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, Çiftçiler Birliği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni yönetim kurulunun zor bir dönemde görevi devraldığını söyledi.

Bu yıl yaşanan kuraklığın çok ciddi olduğunu ifade eden Denktaş, üreticilerin gelecek yıllarda yaşanabilecek kuraklıklardan bu kadar etkilenilmemesi için, Türkiye’den gelecek suyun en verimli nasıl kullanılabileceğinin çalışmasının yapılacağını kaydetti.

Sulu tarım için yapılan bir takım çalışmalar olduğunu, bunun ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Denktaş, büyük bir kesimin yaptığı arpa, buğday tarımı konusunda da Çiftçiler Birliği’nden görüş alınacağını belirtti.

Kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesi için de işbirliği içinde çalışılacağına işaret eden Serdar Denktaş, bundan sonra verimliliğin artması için, daha planlı çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Hükümetin kuraklık ödenekleriyle ilgili sıkıntısı olduğuna da dikkat çeken Denktaş, sorunların çözülmesi, çiftçi ve hayvancıların mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. 

15/04/2014 14:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: serdar denktaş, çiftçiler birliği, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.