Denktaş ve Laporta'dan Basın Toplantısı

ads ads ads ads
14/09/2014

ads
Denktaş ve Laporta'dan Basın Toplantısı

İspanya’nın Barcelona Spor Kulübü eski Başkanlarından ve İspanya’nın özerk bölgesi olan Katalonya’nin eski meclis üyelerinden Joan Laporta, KKTC ve İspanya’da bağımsızlık mücadelesi veren Katalonya’nın, bağımsızlık için önümüzdeki haftalarda sandığa gidecek İskoçya’yla farklı muameleye tabi tutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıslı Türk gençlerin de uluslararası arenada rekabet etme hakkına sahip olması gerektiğini belirten Laporta, “Bunun için doğru süreç budur” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC’de bulunan Joan Laporta ile Girne Merit Premium Otel’de öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantı sonrası basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı da hazır bulundu.

Basın toplantısında yaptığı konuşmada KKTC’de bulunma nedeninin avukatlık mesleği ile alakalı olduğunu belirten Laporta, Kıbrıslı Türklere sportif alanda uygulanan izolasyonlara anlam veremediğini, Kıbrıslı Türk gençlerin de farklı ülkelerin gençliği ile rekabet edememesinin büyük haksızlık olduğunu belirtti.

“FIFA BORÇLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR”

Güney Kıbrıs’ta futbolu organize eden Kıbrıs Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu arasında başlatılan süreci desteklediğini kaydeden Laporta, “FIFA uzun zamandandır bu ülkeye borçlu olduğunu düşünmektedir. Sürecin başlatılmasındaki esas neden de budur” dedi.

“DOĞRU SÜREÇ BUDUR”

Kıbrıslı Türk gençlerin de uluslararası arenada rekabet etme hakkına sahip olması gerektiğini de belirten Laporta, “Bunun için doğru süreç budur” dedi.

KTFF ile KOP sürecinin içeriği ile ilgili olarak KTFF’nin yaklaşımı ne olursa olsun desteklediğini kaydeden Laporta, “FIFA’ya kayıtlı tüm kulüpler düşüncelerini söyleyecekler ancak nihai karar FIFA’nın olacak… Sonuçta FIFA’nın çözüm bulmak için elinde gücü var” dedi.

“KATALONYA DA RESMİ MİLLİ MAÇ YAPAMIYOR”

FIFA’nın tüzüğünde tek ülke, tek mili takım kuralına da atıfta bulunan Laporta, topraksız bir millet olan Katalonya’nın da resmi milli maç yapamadığını kaydetti. Laporta, “FIFA üyeliği hedefine erişmek için Katalonya- İspanya ile siz de KOP ile başlatılan süreci iyi değerlendirmelisiniz” dedi.

Katalonya’ya FIFA tarafından yılda bir kez dostluk maçı yapmalarına müsaade edildiğini, bunun bir çözüm olmadığını ancak bir başlangıç olduğunu ifade eden Laporta konunun siyasi yönünün de bulunduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

“KATALONYA İLE MAÇ MÜMKÜN”

KKTC’nin Katalonya ile maç yapmasının mümkün olduğunu kaydeden Laporta, bunun için KTFF ile Katalonya Futbol Federasyonu’nun görüşüp sadece ayarlama yapması gerektiğini kaydetti.

Joan Laporta, Katalonya’da bağımsızlık için yapılan mitinge de atıfta bulunarak, Katalonya’nın bağımsızlığını kazanması için doğru bir zaman olduğunu, Katalonya’nın yüzde 75’inin bağımsızlık istediğini ifade etti.

Birleşik Krallık’a bağlı olan İskoçya’da bağımsızlık için 18 Eylül’de halkın sandığa gideceğine işaret eden Laporta, “Biliyorsunuz Avrupa içerisindeler… Siz de Avrupa içerisindesiniz. Katalonya için de durum aynı. İskoçların neden sandığa gidebilirken Katalonya’nın neden gidemediğini kabul etmek, hatta anlamak çok zor” dedi.

DENKTAŞ: “ORTAK TAVRIMIZ EŞİTLİĞE HALEL GELMEMESİ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, Joan Laporta ile görüşmelerinde ne gibi işbirliği yapılabileceğinin ele alındığını ifade etti.

Bir soru üzerine Denktaş, KOP ile müzakereler hakkında KTFF ile ortak tavırlarının eşitliğe halel gelmemesi olduğunu ifade etti. Laporta’nın çok değerli bir kişi olduğunu belirten Denktaş, “Bugünden itibaren genelde spor açısından önemli bir dost yanımızdadır” dedi

KOP ile görüşmeler hakkında halkı bilgilendirmenin görevi olduğunu kaydeden Denktaş, “Görüş ayrılığımız olabilir ama karar federasyonun olacak” dedi.

SERTOĞLU: “ÜMİDİMİ HALA KAYBETMEDİM”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise konuşmasında, ziyaretin KTFF ile KOP arasındaki görüşmelerle bağdaştırılmaması gerektiğini, konu hakkında gelecek haftalarda basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti.

Hedeflerinin KOP ile başlatılan sürecin başarı ile sonlandırılması olduğunu kaydeden Sertoğlu, “O iş olmazsa da düşünmek zorundayız. Onunla ilgili de planlar yapmamız gerekir. Tabii ki hedef, bu işin olmasıdır. Ümidimi hâlâ kaybetmedim. Yıllardır kış uykusundaydık. On yıl geriye düştük. Biri olmazsa başka bir şeyin peşine düşmek lazım. İşte o başka bir şeyin altyapısını yapmaya uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sertoğlu, Laporta’yı tanımaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi. 

14/09/2014 20:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: barcelona, Joan Laporta
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.