Denktaş'tan nisap eleştirisi!

ads ads ads ads
26/11/2015

ads
Denktaş'tan nisap eleştirisi!

MECLİSİN 30 KASIM’DAKİ BİRLEŞİMİ 3 ARALIK’TA YAPILACAK

2016 BÜTÇE YASA TASARISI 7-18 ARALIK TARİHLERİNDE GÖRÜŞÜLECEK

DENKTAŞ’TAN NİSAP ELEŞTİRİSİ

DENKTAŞ: “HÜKÜMET KURALI 4 AYDI OLDU. 4 AYDAN BERİ MECLİS MUHALEFETİN KATKISIYLA AÇILIYOR”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, saat 10.30’daki ikinci denemede nisabı sağlayarak, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplanabildi.

Genel Kurulda söz alan DP UG Genel Başkan Serdar Denktaş, nisabın sağlanamamasını eleştirerek,“Hükümet kuralı 4 aydı oldu. 4 aydan beri Meclis muhalefetin katkısıyla açılıyor” dedi.

Denktaş, “geniş tabanlı ve çok sorunlu 39 milletvekilli hükümetin muhalefetin iyi niyetini suiistimal ettiğini” söyleyerek, “Bundan sonra da DP UG olarak saat 10.00’da ziller çaldığında bu salonda olacağız. Ümit ederim iktidar vekilleri de burada olur. Bu iyi niyeti istismar ederseniz muhalefet olarak tavrımız değişecek” şeklinde konuştu.

Bu konuda aylardır ikaz yaptıklarını anımsatan Denktaş, “27 vekili burada, gerisi nerede?” diye sordu.

Meclisin çalışmasına ciddiyetsizlikle yaklaşıldığını söyleyen Serdar Denktaş, bu tavırla ne su, ne de diğer önemli konulardaki sorunların çözülebileceğini belirtti.

Denktaş’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun Meclis birleşimi ve 2016 Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşme tarihleri ile saatleri konusundaki tezkereleri okutulup onaya sunuldu.

Oy birliğiyle kabul edilen tezkerelere göre, Meclis Genel Kurulu’nun 30 Kasım Pazartesi günkü birleşimi 3 Aralık Perşembe günü yapılacak.

2016 Bütçe Yasa Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmesine 7 Aralık Pazartesi başlanacak. Görüşme 18 Aralık’ta sona erecek. Meclis Genel Kurulu 2016 Bütçe Yasa Tasarısını 7-18 Aralık tarihleri arasında hafta içi her gün görüşecek. Görüşme saat 10.00’da başlayacak. Genel Kurul günlük program tamamlanana kadar devam edecek.

Genel Kurul, onaya sunuşlara devam etti.

Bu kapsamda Başbakanlığın, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde bulunan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik No: 3) Yasa Tasarısının komitede ivedilikle görüşmesine ilişkin tezkeresi oy çokluğuyla kabul edildi.

Başbakanlığın, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde bulunan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısının komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi de oy çokluğuyla kabul edildi.

İdari, Kamu ve Sağlık İşler Komitesi Başkanlığı’nın ivedilikle görüşülen Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı’nın Genel Kurulda üçüncü kez görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grup Başkan Vekilliği’nin Çevre Komitesi’ndeki Girne Milletvekili İzlem Gürçağ’ın üyelikten geri çekilmesi, yerine İskele Milletvekili Hamit Bakırcı’nın gelmesine ilişkin tezkeresi oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da daha sonra Uçucu Maddelerin Zararlılarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Yasa Tasarısı ve İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin tasarıya ilişkin raporu Komite Başkanı Ahmet Gülle tarafından okundu ve tasarının görüşülmesine geçildi.

Genel Kurulu’nun gündeminde 4 güncel konuşma istemi de var. 

26/11/2015 12:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: serdar denktaş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.