Denktaş'tan 'UBP' Açıklaması

ads ads ads ads
17/04/2014

ads
Denktaş'tan 'UBP' Açıklaması

DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yerel seçimlerdeki ittifakı bozma kararını BRT’ye değerlendirdi.

Denktaş, kendilerinin ittifak yapılmayacak bölgelerde kazanma ihtimali yüksek bir aday göstermek durumunda olduklarına işaret ederek, Hüseyin Avkıran Alanlı’nın da bu isim olarak ortaya çıktığını söyledi.

Serdar Denktaş, o nedenle bu gerekçenin ittifakı bitirmek için bir bahane olmadığını belirtti.

Serdar Denktaş, “belli ki bu ittifakın kurgulanmasında yanlış yaklaşım olmuştur ve bunu devam ettirmek mümkün olmadı. İlk kurgudan geldiğimiz noktaya kadar bayağı değişiklikler yaşandı. Ve bu noktada tutumumuz hep olumlu oldu. Kazanacak bir adayın milletvekilli olması ile ortaya çıkarılan sorun bizim açımızdan sorun değildir” dedi.

Denktaş, “Her halükarda bir ittifak başarılı olmadı diye, DP sağ güçlerin, bir küskünlük, bir kırgınlık içerisinde olması mümkün değil. Kendi yolumuzda kendi adaylarımızla ve kendi stratejimizle devam edeceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün açıklamasında olası bir UBP-DPUG koalisyon hükümetinin de bu hareketle ortadan kalkmış olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Serdar Denktaş, kendisinin ta başından 26 ile hükümetin kurulamayacağını söylediğini, zaten hükümet konusunun gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Denktaş, şuana kadar UBP ile ortak aday gösterdikleri bölgelerde bundan sonra nasıl bir tutum içerisinde olacaklarını bu akşamdan itibaren değerlendirmeye başladıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, Lefkoşa’da Hasan Sertoğlu’nun bağımsız aday çıkması halinde desteklenmesi için partiye öneri götüreceğini de sözlerine ekledi. BRTK

 

17/04/2014 19:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: serdar denktaş, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.